sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Vararatsu kiltti mutta löysä naapurikisoissa

Sunnuntaina oli O-Rin koulukisat Saaran tallilla. Suunnitelma oli mennä A-merkin kouluohjelma Nipsulla. Vihdoin olisi koko tiimi ollut A:ssa. Vaan kohtalo sanoi toisin ja Niilolla oli alkuviikosta ähky. Poni onneksi toipui muttei ollut kisakunnossa. Piti siis taikoa korvaava ratsu. Tilalle löytyi Cunami ja sille A olisi ollut liian vaikea. Saatiin siirtyä KN:n puolelle.

Etukäteen jännitin eniten ruunan käytöstä. Siitä olin ihan turhaan huolissani. Menomatkalla vähän pörisi autoille mutta naapurin maneesista ei sanonut mitään. Koska kenttä oli niin märkä niin verkattiin ryhmissä radalla. Oltiin aavistus myöhässä kun muut jo laukkaili aidoissa mutta hyvin ehdittiin mukaan.

Kävelin ensin kerran päädyssä ympäri. Ei mitään. Aitoihin siis. Ensimmäinen takakulma oli vähän jännä ja siitä pakitettiin pois. Vaan kavereiden vanavedessä päästiin siitä. Toista kulmaa tuijotti enää vähän. Ihan ei sisäpohkeet menneet läpi. Ravailin voltteja ja loivia kiemuroita. Hyvin liikkui eteen ja oli aika rento. Sopivasti tuomari ja sihteerikin saapuivat, joten saatiin tuijotettua nekin samalla. Vähän piti ihmetellä.

Kun luokka alkoi niin me odotettiin ekan ratsukon ajan oviaukossa. Oma lähtövuoro oli viidentenä eli vikana. Pihalla satoi räntää. Päädyssä sai olla 3 ratsukkoa ja sen verran siihen mahtui ihan hyvin. Cunami rupesi vähän hyytymään. Tein siirtymiä ja voltteja. Aika kankeaa ravissa. Käynnissä taipui hyvin. Lopuksi otin laukannostojakin. Laukka olisi voinut rullata paremmin mutta nousi helposti. Siinäkin oli aika rentona.

Kun päästiin aitoihin niin ravattiin tuomaripäädyn ohi ilman suurempia tuijotuksia ja sitten ravailin ja laukkailin kuvioita. Itse radalla kaikki pysähdykset taisi olla vähän vinossa. Malttoi kuitenkin seistä paikallaan. Ravi olisi voinut olla aktiivisempaa, keskiraviin en saanut eroa. Volteilla olisi voinut taipua paremmin. Kulmiin olisin halunnut päästä paremmin, nyt yhä puski vähän sisäpohkeita vasten. Käynnissä eteni pysähdyksen jälkeen vähän nahkeasti. Ensimmäinen laukka nousi askeleen myöhässä. Ympyrällä ei ihan rullannut. Lävistäjä aika asiallisesti. Kulmaan vyöryi ravissa. I:ssä nousi myötälaukka, jee! Vasenkin olisi voinut pyöriä paremmin. Kulmat laukassa ei olleet niin hyviä kuin olisin halunnut. Mutta laukassa pysyttiin lähes uralle asti eikä ravia tullut kohtuuttomasti.

Ihan siisti suoritus ilman rikkoja. Nyt en uskaltanut kuvitella mitään siitä miten meni koska edellisten kisojen jälkeen olin niin väärässä. Tuomari oli siinä kanssani samaa mieltä että meno oli vähän hyytynyttä. Koulukisoissa se ei ole hyvä juttu. Toki tässä vaiheessa kivempi kuin sinkoilu. Numeroita oli vitosesta kuusipuoleen. Lisää suoruutta, energiaa ja tarkkuutta niin pisteetkin nousisi. "Siisti, rauhallinen suoritus. Ratsasta vielä täsmällisemmät tiet, tehtävät pisteissä! Hevonen voisi liikkua tarmokkaammin läpi radan." 57,200 %. Tällä tuloksella luokan keskimmäiseksi eli samalla ensimmäinen ilman ruusuketta. Kaksi muuta oli reilusti parempia, häntäpäähän oli pienempi ero. Keskinkertaista tänään. Mutta ruunalle käytöksestä 10, rentoudesta 8,5 ja energisyydestä 6. Ei yhtään niin paha kuin pelkäsin. Itselleni vähän epätyypillistä menoa tällainen teiden ja pisteiden hutilointi.

Aleksei videoi meidän suorituksemme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora