torstai 19. marraskuuta 2015

Revanssi vauhtiherkkiksellä

Eilen sanoi ope ettei Iolanta tule enää tunneille. Vaan tänään se oli mulle jaettu. Oikein mieluusti otin sillä uusinnan ja nimenomaan kouluratsastuksen puolella.

Hain hepan tarhasta ja hoidin lainakarsinassa. Aikamoinen pömelipäivä ja tamma hyöri silmät päässä pyörien. Sai sen jotenkin harjattua ilman että vahingossa liiskauduin.

Kun pääsin kyytiin niin tamma rauhoittui. Pihalla oli pimeää, märkää ja kylmää. Kenttä lähes lainehti. Ratsukoita oli 6.

Alkukäynnit ehdittiin ottaa ajan kanssa. Jo tässä yritin kertoa tammalle että kaikki pohjeapuni eivät tarkoita eteen. Kivasti kyllä pysähtyikin. Ravi oli lopulta paljon rauhallisempaa kuin viimeksi. Torstain ope halusi silti vielä paljon rauhallisempaa menoa. Hidasta ja pienennä kevennystä, vatsalihaksistakin sanoi.

Tunti pysyttiin käytännössä pääty-ympyröillä ja uralla. Verkkaravailu tehtiin pitkän kaavan mukaan ja mikäs siinä. Hetkittäin tuli kivaksi. Oikea kierros oli vaikeampi ja piti ajatella kääntävänsä vasenta lapaa. Piti myös aktivoida ulkotakajalkaa.

Välikäyntien jälkeen ope kysyi että halutaanko laukata. Itselläni ei ollut himoja kun ravissakin lipsuttiin. Laukassa oltaisiin vain spurttailtu ja pelkäsin nurin menoa. Jatkettiin siis ravissa ja kolmikaarista. Suunnanmuutosten kohdalla pakka välillä levisi. Aikamoista keskittymistä se vaati. Vähän kun heilahdin niin turpa nousi ylös ja tamma kiihdytti. Vaan saatiin me semiasiallista menoa lopulta kaariinkin.

Loppukäynneissä tamma oli taas ihan rauhallinen. Ope ja muut tuntilaiset kehuivat kuinka makean ja laadukkaan näköinen se on. Kivahan sillä oli mennä. Ja ihan hyvinhän se meni jopa open mielestä.

Ongelmia:
kääntäminen
hankala olla kädellä tarpeeksi jämäkkä, tasainen ja elävä
en aina tajunnut että mentiin liian lujaa
kevennyksen hidastaminen

Parannusta:
ei menty holtittomasti
kulki pitkät pätkät ihan asiallisesti
ei heilutellut päätään
kovasti kehuttiin tamman laadukkuutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora