keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Kurapuomeja

Keskiviikkonakin ehdin ratsaille. Kuudenneksi tunnille, joka olikin puomitunti. Ei hirmuisesti yllättänyt että ratsuksi tuli Ressu. Tytöt laittoivat ponin onneksi kuntoon. Tunnille tuli myös Listra, jonka kyytiin olen haaveillut koulutunnilla pääseväni. Ehkä vielä joskus.

Kenttä oli aikamoinen mutavelli. Tunnin aikana tihutti vielä lisää. Lämmintä oli n. +3°C. Ratsukoita tunnilla 6.

Alkuverkka hölköteltiin taas alkuun puolipitkällä ohjalla. Olisin voinut volttailla ja keskittyä taivuttamiseen paremmin jo tässä vaiheessa. Myöhemmin tehtiin opepuolen lyhyelle sivulle pieni voltti. Alkuun ravissa, sittemmin käynnissä. Ressu ei ollut kovin innokas taipumaan. Onneksi kuitenkin eteni. Vaikka alkuun piti siinäkin tehostaa pohjepyyntöä raipalla.

Toiselle pitkälle sivulle ruvettiin tulemaan vuorotellen laukassa isoa volttia/pientä ympyrää neljän puomin yli. Ensin vasemmassa kierroksessa. Laukkaa tultiin vain pitkä sivu ja voltti, joten kovin hyvää otetta siihen ei ollut. Poni kuitenkin eteni ihan reippaasti. Vasemmassa kierroksessa pullahdettiin ulos toisesta ja neljännestä neljänneksestä. Oikeassa ensimmäisestä. Ei ihan priimaa.

Oikeassa laukattiin myös edeltänyt lyhyt sivu. Sain lopulta tähdättyä väleihin ahtaat 3 askelta kuhunkin ja sitten ope sanoi että idea on lyhentää laukkaa ja taivuttaa eikä ottaa mitään tiettyjä askelmääriä. Taivuttaminen oli hankalaa mutta kunnon otteella poni vähän lyhensi. Sivutuotteena askelmäärät puomeille oli sitten mitä sattuu.

Käynnissä ja ravissa yritin lopputunnin taivutella ja poni rupesikin myötäämään. Vasen kierros oli helpompi. Oikeassa halusi roikkua sisäohjassa. Tarpeeksi pohkeilla eteen, tasainen ulkotuki ja sisäohjaa piti vähän ravistella. Tänään en pressannut liikaa vaan aika sopivasti. Olisin voinut kehua vielä enemmänkin. Ihan ok silti. Loppuravi vasempaan oli sangen hyvä.

Ope sanoi että meitä olisi varmaan helpottanut jos oltaisiin voitu laukata voltteja pidempään kerralla. Tänään ei tullut ylistyksiä.

Tunnin jälkeen piti taas palauttaa ponin mieliin talutuksessa olemista. Äkkiä se palautui. Vaan katseen välttäessä saattoi pureskella raippaani tai ohjia.

Ongelmia:
kääntäminen puomeille laukassa

Parannusta:
myötäsi ja pyöristyi
sain taivutukset lopulta läpi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora