maanantai 23. marraskuuta 2015

Kopsulipsuponihyppyjä

Viikonlopun stressasin missä kunnossa kenttä on. Perjantaina se oli märkä lälly ja sitten pakastui. Vaan ei tullut perumisviestiä. Ihan tasaiselta pohja näytti mutta koppuraisuus arvelutti. Lämmintä oli -3°C ja ratsukoita 4. Mulle osui Ressu. Ihan hauska.

Esteitä kasattiin 4. N. 20 metrin suhteutettu kahdella pystyllä. Lävistäjämäisesti okseri ja keskelle kenttää pysty, josta tulikin portti. En muista sen näköistä ennen hypänneeni.

Kun pääsin ratsaille niin pohja tuntui sangen kovalta. Kun päästiin vauhtiin niin selvisi että se on paikoin myös liukas. Pysyttiin paremmalla puolella kenttää. Toinen puoli oli ok vain urilta.

Ponissa ei ollutkaan pöllövirtaa. Varmuudeksi olin ottanut kouluraipan. Alkuun piti vähän herätellä liikkeelle mutta laukat nousi tosi hyvin ja ravihypyistä poni rikkoi itsekseen jo laukalle. Katseeni oli hyvin mutta kantapäät alas hypyissä kävi käsky. Sain myös ponin pidettyä ravissa hyppyyn asti.

Alkuun tuliin myös portti yksittäisenä kiertäen koko kenttä (liukasta), okseri lävistäjällä sekä linja. Linjalle tultiin ensin tasaiset 6 laukkaa. Sitten vähän haparoiden ahdasta kuutta. Kertaakaan ei tultu viidellä vaikka oltaisiin varmasti siihenkin venytty. Päädyin pidättämään ja ottamaan tasaiset 6. Muutaman kerran oli väärää laukkaa linjan jälkeen. Okserille tultiin alkuun ihan juureen. Joka kerta kuitenkin yli. Portin edessä ja takana oli liukkaampaa ja se jännitti tänään eniten. Pysyttiin kuitenkin pystyssä. Poni liikkui mutta ope kaipasi kipityksen sijaan rauhallisempia askeleita.

Hypättiin rata kahdesti. Ensin alkukorkeudella eli n. 60 cm. Yksi laukan korjaus ravin kautta ja yksi ponnistuspaikka vähän lähellä. Mutta muuten siisti ja tasainen. Toiselle kierrokselle vaihdettiin vähän hyppyjärjestystä ja esteet nousi hitusen. Yhä tuntuivat turvallisilta. Tämä oli vielä siistimpi suoritus. Aika helppoa ja tasaista. Okserin jälkeen tosin kaaduttiin sisään eikä kierretty uralta asti. Ope kehui ehkä enemmän kuin tarpeellista.

Lopuksi hypättiin vielä ekaa estettä eli valokulmaa lähinnä ollutta tötteröpystyä yksittäisenä. Vähän nostettiin mutta yhä oli turvallisen kokoinen. Kaksi ekaa hyppyä tuli vähän juureen mutta kolmas oli tosi hyvä. Siitä tuli kommentti että hypyt riittää.

Vielä loppuraveissakaan Ressu ei ollut kovin notkea eikä juuri halunnut taipua. Eteni yhä ihan ok. Esteitä purkaessa mittasin okserin 80-senttiseksi. Jopas. Se tarkoitti siis sitä että pysty taisi olla 85 tai 90. Ei tuntunut yhtään niin isolta.

Ongelmia:
liukkaus
ponnistuspaikat vähän juuresta
muutamat väärät laukat esteiden jälkeen

Parannusta:
varmaa ja tasaista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora