torstai 19. marraskuuta 2015

Seinien ahdistava läheisyys

Torstaina salaa haaveilin Jadesta. Sehän sieltä tuli. Lidalla on kuulemma joku syyskiukku menossa. Kyllä se tunneilla käy mutta jostain syystä mua nyt ponitetaan. Kenttä näytti yllättävän hyvältä mutta jouduttiin silti maneesiin. Opena toisinaan esiintynyt sijainen. 4 ratsukkoa kuten lähes aina.

Tänään ei tehty itsenäistä alkuverkkaa kuten yleensä vaan meidät laitettiin ratsastamaan ratsut avuille. Jaden kanssa hankaluuksina oli ajoittainen kiemurtelu sekä olo, ettei poni lähde jalasta eteen. Taisin pidää edestä vähän turhan höllästi. Mutta samantyyppinen ohjienkäyttö tehosi Jadeen kuin Ressuunkin. Ravissa tultiin ympyröitä ja puomeja. Uralta erkaantumisessa oli välillä ongelmaa.

Laukat nousi alkuverkassa tosi huonosi. Jämähti paikoilleen jäkittämään ja piti raipata liikkeelle. Lyhennettiin rataa päädyistä ja huonon kaarreohjautuvuuden takia iskin polveni kummassakin kierroksessa lähellä olleisiin tolppiin.

Ensimmäisenä tehtävänä tultiin ympyrää oikeassa laukassa kahden puomin yli. Molemmille puolille piti saada samat askelmäärät. Tämä oli meidän vahvuus. Alusta asti tahkottiin puolikkaille yhdeksää. Poni rupesi kiihtymään kierrosten lisääntyessä ja tiet meni vähän mutkille. Hetken päästä toiselle sivulle lisättiin puomi vielä aiemman kahden puomin väliin. Nyt askeliksi tuli 3, 3 ja 8. Yhdeksäs katosi. Mutta yhä esitettiin näitä samoja askelmääriä useamman kierroksen ajan.

Sitten tultiin kaareva linja maapuomilta kahdelle kavaletille. Laskin kyllä askeleet mutta unohdin. Väitin kuutta mutta saattoi olla myös 5. Seuraavalla kerralla piti ottaa väliin yksi askel enemmän. Hidastin ja tiestäkin tuli kammottava pullahdus. Askelia tuli silti vain 6. Yritin seitsemää. Kulmaan ei ihan päästy. Laukan tamma kuitenkin korjasi itse. Oma hypyissä olo oli kamalahkoa.

Sitten tultiin kolmen puomin suoraa. Ope muistutti että kulman jälkeen pitäisi olla tasapainossa. (Keksin vinkeistä ekana mistä on kyse.) Alkuun vain keskimmäinen taisi olla ylhäällä ja tultiin välit 3 askeleella. Meiltä puuttui energia ja poni putosi raville. Seuraavalla yrityksellä päästiin laukassa. Sitten kaikki pystyt nousi ylös ja ensin piti tulla 3 laukalla. Olikohan jo tässä kun vauhtimme hyytyi ja räpellettiin ravissa. Jade kuitenkin hyppäsi kaikista. Muut vaan nauroivat että söpöä. Ei palkinnut. Sitten piti lisätä neljäs askel väliin. Yllättäen onnistuttiin tässä. Ja toisenkin kerran. Ei vetämistä vaan rauhallinen laukka. Päästiin esteistä yli eikä pudotettu raville. Vau!

Loppuraveissa Jade taisi ensin yrittää kipittää ja sitten tasottui kivaksi.

Ongelmia:
laukannostot
tuntui ettei poniin ollut otetta
hetkittäinen vauhdin puute
kopisuttelin polvet tolppiin kummassakin kierroksessa

Parannusta:
ei kieltoja eikä tainnut pudottaakaan
laukka oli säädeltävissä
ympyrätehtävä samoilla askelmäärillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora