maanantai 9. marraskuuta 2015

Vastalaukkoja ja vaihtoyrityksiä

Maanantain koulutunnille tuli yllätysratsuna Roze. Tamma oli jo valmiiksi hommissa ja hyvä niin sillä Iolantan hoidossa meni aika pitkään.

Alkutunnista tamma oli kivan reipas. Vauhtia sai hyvin säädeltyä. Tehtiin vastalaukkoja loivalla kiemuralla ja onnistui tosi helposti. Kommentteja tuli että ainakin ravissa pitäisi saada tamma lyhyemmäksi. Kun lyhensin ohjia, tuntui että ratsu rupesi makaamaan käsilläni enemmän enkä saanut sitä pohkeilla siitä pois. Taisin tosissani lyhentää ohjia vasta lopputunnista.

Tultiin myös väistöjä. Ensin käynnissä uralle, sitten ravissa. Alkuun oli nahkeaa eikä tullut juuri ristiastuntaa. Loppua kohti parani. Jossain tehtävässä piti nostaa laukka lyhyen sivun puolesta välistä. Vasemmassa kierroksessa nosti väärää.

Lopuksi tultiin vielä laukanvaihtoja lävistäjällä. Yrityksiä siis. Kun yritin vaihtaa lennosta, jatkettiin vastalaukkaa hamaan tulevaisuuteen. Seuraavalla kerralla yritin vaihtaa ravin kautta mutta ravin jälkeen nousi yhä vanhan suunnan laukka. Taidettiin esittää tätä kumpaankin suuntaan. Useampi kerta ainakin.

Lopputuntia kohti Roze vähän hidastui. Piti ratsastaa enemmän jalalla myös eteen. Sain sen kyllä vähän lyhenemäänkin. Ja kädetkin oli tänään paremmin. Roze oli tänään oikein kiva. Ei nyt ihan super mutta vahvasti plussalla.

Ongelmia:
laukanvaihdot
kädet tuli kipeiksi

Parannusta:
vastalaukat
lyheni
ei tahmaillut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora