perjantai 27. marraskuuta 2015

Ponijäykistelyä

Perjantaina olo ei edelleenkään ollut ihan priima. Siksi tuppauduin vain yhdelle tunnille. Ratsukseni osui Ressu ja tunnin piti tuntikaverini maanantailta. Olin ihan utelias.

Lämmintä oli +6 ja välillä taisi tihuttaa vaikkei pitänyt. Ratsukoita tunnilla oli 5 vai 6. Kenttä oli yllättävän hyvässä kunnossa. Hitusen märkä mutta muuten oikein passeli.

Ressu oli tänään poikkeuksellisen jäykkänä. Tajusin kyllä että alkutunnista olisi pitänyt taivuttaa vaan entistä huolellisemmin. Jotenkin en vaatinut ihan tarpeeksi. Ressu kyllä eteni muttei taipunut oikein ympyröillä tai kulmissakaan. Ope ehdotti että taivuttaisin ympyröillä ja pitkillä sivuilla myös ulos. Tämänkin tein jotenkin puolivillaisesti. Mutta olin kuitenkin hyvällä asenteella ja herkkänä liikkeellä, joten patistustaisteluita ei tullut.

Tehtiin temponmuutoksia kaikissa askellajeissa. Käynnissä ja ravissa onnistui ihan hyvin. Olisi pitänyt ravissa vielä tiheämmin ottaa puolipidätteillä kuulolle ja ratsastaa siitä eteen. Poni ei ollut apujen välissä eikä ulko-ohjan tuella. Vinkkinä tuli myös tehdä voltti tarvittaessa vaikka joka kulmaan.

Laukat nousi näppärästi ja pitkällä sivulla venytti kivasti. Askel oli pitkää eikä yhtään tikkaavaa. Loppua kohti tosin laukoissa valui etupainoiseksi ja raviinsiirtymistä tuli vyöryviä.

Vasta ihan lopputunnista kun rupesin tekemään myös avoja pitkille sivuille niin sain ponia ulko-ohjan tuelle ja hetkittäin rentoutumaan tuntumalle. Muuten tuntui että puri kuolaimeen kiinni, varsinkin oikealta puolelta.

Tänään ei esitetty kovin rentoa menoa. Tehtävät suoritettiin kyllä mutta pää edessä jolkotellen. Olisi pitänyt heti alkutunnista taivutella ponia paremmin käynnissä. Jäin näemmä vain jälkiviisastelemaan. Tiedä sitten olisiko silti tullut paljon parempaa. Mutta tunti oli kiva ja monipuolinen ja saamamme palaute hyvää.

Ongelmia:
silmän välttäessä poni järsi ohjiaan
aika jäykkänä tänään

Parannusta:
laukat nousi hyvin
eteni kun pyysi
tempoihin sai eroja
ei protestoitu keskenämme ponin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora