lauantai 7. marraskuuta 2015

Käyntiä eteen ja vaihtoja

Lauantaina kävin ratsastamassa Limozalla itsenäisesti. Listraa ei ollut vieläkään tarjolla. Muut vaihtoehtoni olisivat olleet Ressu ja Piku mutta päädyin tänään tammaan. Kelinä oli pilvinen +6°C.

Limozaa ei olisi huvittanut lähteä tarhasta. Hetken jo pelkäsin suostuuko se ollenkaan mukaani. Loimesta huolimatta oli päästä ja jaloista ihan kurassa.

Kentällä sain olla suurimman osan ajasta yksin. Päätin treenata itselleni ja tammalle vaikeita asioita eli reipasta käyntiä, laukanvaihtoja ja siistejä siirtymiä. Kentälle oli tullut lisää hiekkaa, joten opekulma oli aika pehmeä. Työskentelyalue rajautui siis toiselle puolelle. Aika paljon tultiin ympyräkahdeksikolla.

Käyntiä sai patistella aika lailla että eteni hyvin. Mutta löytyihän se. Limoza oli tänään helposti pyöreänä ja taipui yllättävän hyvin myös oikealle. Ei tuntunut erityisen pitkältäkään. Tosin laukkaa en saanut rullaamaan niin kuin olisin halunnut ja alaspäin siirtymät tuli aina etupainoisina eikä kauniisti laskeutuen. Vasemmasta oikeaan vaihtoi huonommin, oikeasta vasempaan taas niin ilmavasti ettei voinut olla huomaamatta. Ei-toivottuja vaihtoja ei tullut kovin monta. Vastalaukatkin onnistui puolen ympyrän verran.

Ensimmäiset nostot ravista laukkaan oli hankalia. Myöhemmin nosti helposti kun vähän innostui. Kun yritin vaihtaa suoralla niin pudotti raville. Irtosi sieltä kyllä vastalaukka sitten nostamalla. Vain pari kertaa tarjosi vasenta kun pyysin oikeaa. Vasemman nosti aina oikein. Kun ajattelin oikein reipasta ja energistä laukkaa niin laukkasikin pyöreänä ja ihan asiallisesti. Nätisti ehdottamalla tuli hidasta laamalaukkaa. Hidastaessa taas pudotti raville.

Ravikin lähti kunnolla rullaamaan vasta ihan lopputunnista. Siirtymät ei edelleenkään olleet kovin kauniita. Oikeastaan lähes kaikki siirtymät pääsi valahtamaan pitkiksi ja nyt nyki vielä turpaa eteen.

Loppukäynnit käytiin laavulla. Hankalinta oli päästä pihasta pois uusien vaaleampien sorakohtien ohi. Yritti tarjota 180°, onneksi aika maltillisesti. Eipä sinne pitkin ohjin sitten menty. Muualla ei säpsynyt mutta eipä kyllä vauhtiakaan ollut. Edes kotiinpäin.

Ongelmia:
siirtymät
vaihdot suoralla
taisin heilua laukassa tarpeettoman paljon

Parannusta:
oli aika pyöreä
taipui myös oikealle
laukat vaihtui
eteni kun komensi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora