torstai 1. lokakuuta 2020

Kolmannen open estetunti

Torstaille haaveilin taas yksäristä tai kaksarista mutta toisen open saikku sotki kuviot. Tuppauduin siis kuuden tunnille mukaan, luvassa esteitä. Ei hirveästi yllättänyt että minulle oli jaettu taas Senja.

Humma löytyi tarhasta, +12°C. Nyt osasin jo varustaa hepan mielestä tarpeeksi rauhallisesti. Eikä lähtenyt hyörimään satulaa karkuun. Oli hassun viileä turvasta turpahihnan kohdalta.

Kasattiin esteet taas samoin kuin lauantaina ja tiistaina. Tunnin piti paikan kolmas ope, jonka tunnille pääsemisestä olin haaveillut jo hetken. Tosin melko alkumetreillä tajusin että tämä ei ole ensimmäinen kerta kyseisen open opissa. Ope vahvisti tämän myöhemmin muttei keksitty missä olisi opettanut minua aiemmin.

©Hanna Moisanen


Alkuun verkattiin askellajit läpi. Ei ihmeitä. Eikä tuijotteluja. Kieli vilkkui taas aluksi välillä.

Ensimmäisenä verkkatehtävänä tultiin kaksi puomia ympyrän kaarella. Kivasti joka kierrokselta tuli yksi korjattava asia. Vasemmassa kierroksessa valui ulos. Alkuun pohkeen takana, sitten rauhallisemmin ja rennommin. Kuskikin valui johonkin. Oikea kierros oli meille paljon helpompi ja parempi.

©Hanna Moisanen


Sitten tultiin ristikko pitkällä lähestymisellä. Ensimmäisellä kerralla oli muuten hyvä mutta liian löysä. Osaan näemmä ratsastaa kiituri-Senjan löysäksi! Toinen kerta oli parempi ja kolmas sangen hyvä. Sama toisestakin suunnasta.

Ope kumitettu kuvasta.
©Hanna Moisanen


Tultiin myös 21 metrin kaareva linja molemmista suunnista. Ihan reippaasti sai edetä viiteen. Ensin käänsin yläkroppaani hypyssä oikealle, sitten taidettiin kaatua vähän sisään. Jollakin kerralla taisi laukatkin jäädä vaihtumatta. Okserilta pystylle sain vaihdon pyytämällä heti seuraavassa askeleessa. Kovin isoja ei menty.

Ope häivytetty tästäkin kuvasta.
©Hanna Moisanen


Tunti meni äkkiä ja lopuksi tultiin vielä sarja. Muuten hyvä mutta molemmilla kerroilla laukka vaihtui vääräksi (oikeaksi), pahus. Taidettiin sentään pysyä linjalla.

Loppuraveissa Senja oli taas kivan tasainen. Sitten purin humman pois ja tunnin tauon jälkeen se jatkoi vielä hyppäämään.

Ongelmia:
paljon pientä viilattavaa
taas alkuun liian löysä
sarjalla väärät laukat lopuksi

Parannusta:
aika tasaista
sain korjattua menoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora