keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Lisää väistämistä

Keskiviikoksi oli sovittu vihdoin estetunti Ratsukankaalle. Tämä kuitenkin vaihtui koulutunniksi ja koska halusin juuri esteille niin asia siirtyi taas hamaan tulevaisuuteen. Onneksi pääsin kuitenkin Äimiskälle koulutunnille eikä tullut turhaa välipäivää.

Ratsuksi oli jaettu taas Kaapo, listan mukaan ruunan ainoa tunti tänään. Heppa oli juuri tuotu sisään ja tänään se oli Senjan karsinassa ihan yllättävän rauhallinen. Normihäsläys ja hyöriminen puuttui. Kuolaimetkin sujahtivat vähän tavallista helpommin suuhun. Jotenkin se ei niistä tunnu tykkäävän.

Ratsukoita tunnilla oli 8 ja mentiin maneesiin. Pihalla +13°C, pilvistä ja säkkipimeää. Kavalettipalikat olivat samoilla paikoilla kuin maanantaina ja tunnin sisältökin melko samankaltainen.

Alkuun mentiin oikeassa kierroksessa askellajit itsenäisesti läpi. Kaapo tuntui olevan taas melko pahasti mutkalla. Kaatui etenkin käynnissä kohti maneesin keskustaa. Laukassa oli hyvin vauhtia ja vähän ahdasta.

Tehtävällä tehtiin ensin ravista 2 askeleen käyntisiirtymiä joka tötteröiden väliin eli kolme pitkälle sivulle. Kaapo toimi ihan ok. Oppi tehtävän nopeasti. Sitten ruvettiin tekemään taas väistöjä uralle. Pari-kolme ensimmäistä kertaa oikeassa kierroksessa olivat tosi takkuisia enkä saanut Kaapoa sivulle. Hidastikin. Sitten taas joku lamppu syttyi ja rupesi toimimaan. Oli sen verran ahdasta että siksak-väistöä ei mahduttu tekemään. Pari kertaa yritin ja sain pari askelta toiseenkin suuntaan. Toisessa kierroksessa myöhemmin sama juttu.

Välillä taas piti vaihdella tehtävää, väistää eri kohdasta, tehdä keskiympyrä tai mennä vain suoraan.

Ope puhui Kaapon niskahihnan liikuttelusta enkä taas tajunnut mitään. Vasta lopuksi sain kysyttyä ja vastasi että kuolainrenkaiden liikuttelua. Pään ei kuulu heilua.

Laukka piti nostaa ekoilta tötsiltä ja vikojen kohdalla siirtää raviin. En tiedä oliko ohje erilainen kuin maanantaina, sillä maanantainakin osa tuntui tekevän näin. Tänään taas osa laukkasi pidemmällekin.

Laukassa piti tehdä avoa väärään suuntaan. Eli jotakin suoristusjuttuja. Tehtävällä oli niin ahdasta ja Kaapo meni niin haipakkaa etten ehtinyt juuri ajatella. Jos yritin voltata enemmän tilaa ennen laukannostoa niin kukaan muu ei voltannut ja käytännössä menetin vain yhden vuoron voltatessani useamman kerran paikkaa etsien.

Oikea kierros oli hankala. Laukkakin nousi välillä huonosti tai ei meinannut nousta ollenkaan. Onneksi saatiin lopuksi vielä bonuskierros ja se meni paremmin.

Vasempaan rupesin härskisti vain hidastelemaan ennen nostoa. Näin mahduttiin tehtävälle paremmin. Oli huomattavasti helpompi näin päin. Kaapo rentoutui ja sain päästettyä sisäohjasta. Tosin pudotteli vähän omin lupineen raville.

Vasemmassakin kierroksessa välillä Kaapo rupesi yllättäen viettämään kohti maneesin keskustaa. En tiedä mikä siinä tänään oli.

Loppuraveista ei jäänyt suurempaa muistikuvaa. Muut olivat todella nopeita ja kun lopulta olin tullut alas selästä ja nostanut jalustimet niin suurin osa oli jo poistunut maneesista. Talutin vielä hetken parin muun kanssa. Tallissa riisuin Kaapon kengityspaikalla enkä saanut sitä olemaan siinä kuopimatta. Onneksi siitä puuttuu kengänirrotuskynnys.

Ongelmia:
Kaapo oli aika mutkalla
valui välillä omia aikojaan sisälle (molempiin kierroksiin)
oikea laukka ja siinä suoristaminen
laukkaosuudella oli ahdasta

Parannusta:
ei tullut kakkajumeja (yritti kyllä)
vasen laukka oli parempi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora