lauantai 24. lokakuuta 2020

Hankalaa taivuttelua

 Lauantaiaamuna luvassa oli puomitunti. Haaveilin että saisin valmiina olevan ratsun ja kerrankin toiveeni toteutui! Senja oli jo ekalla tunnilla hommissa. Edellisestä valmiin hevosen kerrasta Äimiskällä onkin jo aikaa. Puomitkin olivat ekan tunnin jäljiltä valmiina. Pihalla pari astetta plussaa.

Meitä tuli tunnille 7 eikä tehty kaikista hauskimpia osia edellisen tunnin tehtävistä.

Edellisellä tunnilla Senjan kieli oli näkymättömissä. Kun otin itse ohjat käteen niin se pullahti taas ulos. Stressasin siitä itse aika lailla ja pohdin etten osaa ratsastaa tarpeeksi hyvin. Pitkin ohjin kävellessä takaosa tuntui taas jäykältä vaikka maneesikin oli pöyhitty pehmeämmäksi. Tuntui astuvan toisella takasella lyhyempää askelta. Lopputunnista en kiinnittänyt asiaan enää huomiota.

Aloitettiin käyntitaivuttelulla puomien yli. Neljä puomia oli pitkän sivun suuntaisesti ehkä 6 metrin välein pitkän sivun sisäpuolella. Tehtiin puomilta toiselle volttikaaret eli tavallaan kiemurtelua pitkän sivun suuntaisesti. Puomien ylitykset tulivat kuin radan poikki. Senja oli hyvin kankea, varsinkin oikealle. Ope puhui että Senjan korvat olisivat eri korkeudella mutten tiedä kuinka puusilmä olin kun en huomannut. Jotakin lavoista ja ristiin astuvista takajaloista tuli sanomista. Mutta yhtään pidemmistä ohjeista osa jäi kuulematta ja tajuamatta. En ehtinyt sisäistää asioita niin nopeasti kuin tuli palautetta. Oma yrittämisenikin oli vähän vajaavaista kun jäi epäselväksi että mitä osaa mihin suuntaan.

Oma tulkintani puomitehtävästä.
Sininen on maneesin seinä, mustat ovat puomit
ja punainen katkoviiva kuljettu reitti.

Sitten sama tehtiin ravissa. Ensin keventäen, sitten harjoitusravissa. Molempiin kierroksiin. Ei erityisen letkeää edelleenkään. Välillä tuli tahtirikkoja ja loppua kohti Senja rupesi painamaan käsille. Tuli istuntapidätteistä toisella sivulla hyvin takaisin mutta Senjan vaihtoehdot olivat taas käynti tai normireipas ravi. Rauhallisempaa ravia ei irronnut. Lähes joka kierrokselle tehtiin ylimääräinen voltti välimatkojen säilyttämiseksi.

Loppua kohti kun Senja rupesi kiihtymään ja tuntui juoksevan alta niin oli hassu saada kommentti ettei se ravaa kunnolla. Taisi tarkoittaa että on turhan etupainoinen tms. Kompasteli puomeihin. Laitoin sitten vielä seuraavan pykälän päälle.

Kumma juttu että vasta ennen laukkatehtäviä tajusin taivutella hummaa kunnolla. Siis kunnolla! Sen voisi tehdä aina heti alkutunnista käynnissä.

Laukassa tultiin vain siksak-kuvio suoraan. Samantyyppinen kuin aiemmin. Rennosti ja suoraan. Vasemmassa kierroksessa valui vähän ulos seinälle. Samoin ponnistuspaikka oli hankala saada osumaan. Suurinta osaa ongelmistamme en varmasti taas edes huomannut. Poikkeuksellisesti Senja pudotteli tänään laukkoja pois. Olisin halunnut tulla neljän puomin slalom-tehtävänkin laukassa.

Pieniä pätkiä tunnin aikana Senjan kieli oli onneksi sisällä suussa ja loppuverkassakin kai aika hyvin. Silti sekä kielen lerpatus että taipumattomuus lannistivat. Tarvitsisin yksilöllisempää opetusta että saisin ensin juonesta kiinni.

Senja ei mennyt enempää, joten hoidin sen pois ja lopulta loimitin tarhaan heinien kanssa.

Ongelmia:
alkukäynneissä tuntui astuvan toisella takasella lyhyempää askelta
kieli lerpatti lähes koko tunnin ulkona ja häiritsi itseäni kovasti
taivuttaminen oli hankalaa
en ehtinyt sisäistää open ohjeita
en kuullut ihan kaikkea opetusta
loppua kohti Senja meinasi painaa käsille
pudotti laukkoja pois
en tajunnut läheskään kaikkia ongelmiamme enkä siten osannut korjata
tästä tunnista jäi vähän lannistunut olo

Parannusta:
suoraan meno oli helpointa
ei ollut pahasti ahdasta missään vaiheessa
lopputunnista ope kehui sekä ravia että laukkaa hyvännäköisiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora