lauantai 17. lokakuuta 2020

Kaarevia linjoja

 Lauantaiaamuna liian aikaisin (08) herätessä ihmettelin taas miksi suostuin vapaaehtoisesti tällaiseen (estetunnille) ja uhosin ensi lauantaina nukkuvani. Onneksi ei kuitenkaan ollut pakkasta vaan +6°C ja aurinkokin pilkahti hetken aamulla. Tunnin aikana tosin rupesi satamaan.

©Hanna Moisanen

©Hanna Moisanen

Ratsukseni sain Senjan ja meitä oli vain 5 ratsukkoa tunnilla. Esteitä kasattiin maneesin pitkälle sivulle ristikko apupuomilla sekä molemmille pitkille sivuille kaarevat linjat kahdella esteellä vähän loivan kiemuran tapaan. 21 ja 26 metrin väleillä.

©Hanna Moisanen

©Hanna Moisanen

Alkuverkassa olin taas vähän humputtelutuulella. Senja tuntui hitusen pinkeältä ja tavalliseen tapaan hyvin reippaalta. Tuijotti myös väliaidan luona olevaa kavalettia sen verran että ohitettiin se turvallisesti ensin käynnistä jottei tule pikapoistumisia paikalta. Sen jälkeen se lakkasi kiinnostamasta.

Vähän isompi ristikko.
©Hanna Moisanen

Kyynärpää kylkeen!
Juuri tuo oikea karkailee.
©Hanna Moisanen

Tultiin ensin pitkän sivun ristikkoa ravilähestymisellä. Ensin oikea kierros. Taidettiin aloittaa ihan hyvin mutta lopulta haasteena oli sekä saada Senja pysymään ristikolle asti ravissa (ei puomilta laukalle) ja tulemaan myötälaukassa alas. Tämä onnistui vain alitempoisesta ravista. Mutkalla olevia lapoja en huomannut. Sellaiset voitaisiin omasta mielestäni treenata aina alkutunnista kuntoon ilman esteitä. Ja opetuksessa siis!

©Hanna Moisanen

Vasempaan kierrokseen sama homma. Taisi olla meille helpompi suunta. Senjalle plussat että odotti tosi kivasti eikä kiirehtinyt omiaan.

©Hanna Moisanen

Seuraavaksi tultiin lyhyempää kaarevaa linjaa. Vasen, oikea ja vasen laukka siis. Askeleita väliin tultiin ensin 6. Oikea askelmäärä osattiin tehdä todella hyvin mutta myötälaukoissa oli enemmän ongelmia. Sitten rupesin kompensoimaan niitä kummallisilla vartalon kierroilla. Enemmän auttoi lopulta esteelle suoristaessa tehty lapojen ja takajalkojen siirtely. Tämän taisin keksiä ihan itse.

Ei niin tyylikästä.
©Hanna Moisanen

Taidettiin tulla molempia kaarevia linjoja molemmista suunnista. Hyppyjä tuli tänään roimasti. Askelmääriäkin säädeltiin. Lopputunnista tuli yhä vääriä laukkoja ja Senja vaihtoi ne itse kesken kaarretta. Mutta kuskille niistä ei tullut enää sanomista. Sen sijaan sisään kaatuilusta tuli kommenttia, vaikka ainakin kertaallen se johtui vain tyhmästä kuskin ohjauksesta.

©Hanna Moisanen

Isolle ristikolle Senja teki hienoja hyppyjä. Kuskin mukautumisesta tuli jotakin sanomista, en ollut tarpeeksi mukana hypyssä tai yritin nostaa Senjaa käsillä tms. En muista enää. Ristikko nousi reunoilta suht korkeaksi ja hypytkin olivat isoja. Nyt en kuitenkaan pahasti muista varvistelleeni jalustimilla. Yritin keskittyä tähän mutta unohdin aina tehtävällä. Samoin käsien asento ja ilmeet unohtuivat.

Nyrkit pystyyn ja kyynärpää kylkeen!
©Hanna Moisanen

Nyrkit kiinni, ei silmät.
©Hanna Moisanen

Ihan hauska tunti. Toki jäin yhä vähän kaipaamaan uusintaa lainelankun kanssa.

Sieltä taivaaltako se seuraava este löytyy?
©Hanna Moisanen

Senja jatkoi seuraavalle tunnille ja otti oma-aloitteisesti ämpäristä välihörpyt. Iltapäivällä sille oli luvassa vielä kolmas tunti.

Ongelmia:
tuijotti kavalettia alkuverkassa
vääriä laukkoja
pari pudotusta
kuskin yliyritykset saada vaihtoja
välillä tein itse huonot tiet

Parannusta:
Senja hyppäsi kaikki mukisematta ja vaihteli laukat aika hyvin kaarteissa
päästiin 98% oikeilla askelmäärillä
säätyi hyvin ja helposti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora