perjantai 23. lokakuuta 2020

Kavaletteja pimeässä ja ravassa

 Etukäteen selvisi että Turkalla on tänään kavaletteja. Eikä vieläkään saada omaa opea pitämään. No, ehkä ensi viikolla.

Kotoa lähtiessä mittari näytti pari astetta plussaa mutta tallilla olikin -1,5°C. Ratsukseni oli merkattu Manta ja listassa luki että se on uudessa tallissa. Ei ollut, vaan ylätallin jatkopalassa. Varusteet kuitenkin löytyivät alatallista kuten muistinkin. Tallin jalustinlaatikko sen sijaan oli taas tyhjä aikuisten malleista.

Manta hyöri varustaessa pahemmin kuin Kaapo. Sain karusellihevosen kuitenkin harjattua. Vatsanalus ja jalat olivat valmiiksi märät. Märkä oli kenttäkin. Eli rapainen.

Loikkasin sitten taas ilman jalkkareita kyytiin. Ihmeteltiin miksen laittanut Mantan omia jalkkareita. Jaa, silläkö on sellaisetkin ja niitä saa käyttää. Kaapissa kuulemma ja kaappi alatallissa. Mistäpä näitäkään olisi tiennyt. Sieltä meille kuitenkin lopulta löytyi jalkkarit. Hetken sitä ennen ehdin keventää jo ilman.

Ratsukoita tuli tunnille 8. Tunnit oli yhdistetty ja loput paikat myyty extroina syyslomahintaan 25 e/kpl.

Alkuun yritin saada Mantaa sekä aktiiviseksi että rennoksi. Reagoi jalkaan vähän hitaasti, joten nappasin lyhyen raipan matkaan. Jalustinhihnat olivat hitusen pitkät mutten jaksanut säätää. Lisäksi tänään remmien loppupäät rullautuivat reisien alle myttyyn ja joka tehtäväkierroksen jälkeen piti suoristella niitä.

Olin alkuverkat taas ihan humputtelumoodissa. Enkä kuullut tai tajunnut ohjeita. Ravataan puomien yli. Loivan kiemuran puomit löytyivät toisella yrityksellä. Ekalla kerralla reitti meni pieleen. Tuli jotakin hienosäätöohjeita. Tule keskelle puomeja tms. Laukassa vähän hirvitti miten pysytään ravassa pystyssä. Ei uskaltanut kaahailla. Yritin tasapainottaa.

Tultiin sitten laukassa puomeja ja kavaletteja. Päädyistä minipystyt ja toisella pitkällä sivulla linja. Mantaa piti pyytää vähän eteen jotta venyi väliin. Jos askel ei osunut niin tikkasi mieluummin juuresta. Kaareville linjoille löytyi myös väärät laukat.

Vasta tokavikalla kierroksella Manta heräsi ja ampaisi itse eteen. Samalla keilaten tehtävän. Saatiin tästä vielä sakkokierros. Se meni paremmin.

Odottelua tuli aika paljon. Ope ohjeisti välillä myös ravaamaan, jottei tartu tilsoja (tieroja). Osalle kertyi, en huomannut että meille olisi tullut. Ravissa Manta rupesi tasoittumaan loppua kohti. Mutta välillä nyki sekä käynnissä että ravissa ohjia.

Loppuraveissa Manta kulki kivan tasaisena. Kuskikin olisi pitänyt herätellä vaan aikaisemmin hommiin.

Tunnin jälkeen ravanpoistossa meni taas pitkään.

Ongelmia:
hyöri hoitaessa
en löytänyt jalustimia
en jaksanut säätää jalustinhihnoja
jalustinhihnojen loppupäät rullautuivat reisien alle
oli pimeää ja rapaista
osalle tuli tilsoja
Manta nyki välillä ohjia
näytti pahalta kun yksi paikan opeista ratsasti tuntilaisten joukossa ilman kypärää
tunnin jälkeen rapaa oli kaikkialla ja sen poistoon oli huonosti välineitä

Parannusta:
mahduttiin väleihin hyvin
ei empinyt kavaletteja
ravista tuli lopuksi aika kivaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora