torstai 8. lokakuuta 2020

Tuplatunti Senjalla

Torstaina oli hurahduspäivä. Koulutuntiani edeltävällä estetunnilla oli tilaa, joten tuppauduin myös sinne. Ratsuksi molemmille tunneille tuli Senja. Kiva päästä sillä vihdoin myös koulutunnille!

Senja löytyi tarhasta ja nappasin heinätkin mukaan. Varustaessa oli sangen rauhallinen. Päätin mennä molemmat tunnit estesatulalla. Kummallekin tunnille tuli 8 ratsukkoa.

Estetehtävinä oli suoria linjoja, joille säädeltiin askelmääriä. Me tultiin helposti kolmella, neljällä ja viidelläkin. Yksäripäädyn puoleinen linja oli metrin lyhyempi ja sen kyllä huomasi. Tätä tultiin alkutunti molemmista suunnista. Senja valui vähän uralle mutta piti muistaakseni myötälaukat hyvin. Suurempia kommentteja ei saatu.

Kentän puolella oli kavaletti, siitä oikeassa laukassa 4 askelta maapuomille, viides puomin yli ja perässä ahdas 6 metrin sarja. Olisin tullut mieluummin yhden askeleen lisää ennen puomia. Nyt nimittäin tykitettiin normilaukkaa alku ja sitten tuli ahdasta sarjalla. Sain vähän korjattua mutta hyvään asti ei päästy.

Koulutunnille vaihtui ope ja aloitettiin siirtymillä. Käynnistä seis merkkien kohdalle eli kolmesti kummallekin pitkälle sivulle. Tätä jokunen kierros. Kävele paremmin eteen.

Kaikki kuvat ovat koulutunnilta
©Hanna Moisanen

©Hanna Moisanen

Sitten ravista kaksi askelta käyntiä ja takaisin raviin. Ihan ok.

©Hanna Moisanen

©Hanna Moisanen

Myöhemmin tehtiin ravia eteen ja kootummin. Senja lähti kivasti eteen. Kokoaminen oli hankalampaa kun ei oikein halunnut hidastaa. Lopulta mentiin isoa ravia satulassa istuen kierrostolkulla ympäri. Töyssytti yllättävän vähän eikä ollut kovin rankkaa. Senja heräsi hyvin.

©Hanna Moisanen

©Hanna Moisanen

Oikea laukka nostettiin suoralle. Ehkä puolet nostoista tuli väärin. Suoristusyrityksistä luikersi enkä oikein päässyt jyvälle että minkä luikerrus on fataaleinta ja aiheuttaa väärät laukat. Onneksi saatiin vielä sakkokierros loppuun kunnes löytyi myötälaukka. Laukassa Senja pääsi vahvaksi, painoi käsille eikä todellakaan hidastanut pelkällä istunnalla. Ei ole aiemmin ollut tällaisia ongelmia.

Tässä esitetään takanoja. Vippaskonstejakin
pitää näemmä kokeilla jos muu ei meinaa auttaa.
©Hanna Moisanen

Käynnissä ja ravissa välimatkat pysyivät suht hyvin itsestään. Laukassa oli ahtaampaa. Tein päätyyn voltteja ja siellä tuli taas täsmäkorjauksia. Oikeassa kierroksessa lantioni kääntyy liikaa vasemmalle. Yläkroppakin oli menossa väärään suuntaan. Kyynärpäät leijailivat irti ja nyrkit kääntyivät lappeelleen. Valokuvista nämä näki karun hyvin.

Senja on hieno, kuskin oikea käsi häiritsee eniten.
Enkä tiedä johtuuko kyttyräisen näköinen asento toppaliivistä.
Yleensä häiritsevästi nouseva oikea jakani näyttää asialliselta!
©Hanna Moisanen

Miten nuo kuskin kädet ovatkin, häiritsevää!
©Hanna Moisanen

Jossakin vaiheessa tuntia hummalla loppui jaksaminen ja motivaatio ja rupesi nyhtämään ohjia käsistäni ihan roimasti.

Loppua kohti Senja rupesi kiskomaan
ohjia ja samalla kuskia etukenoon.
©Hanna Moisanen

Onko pakko jos ei jaksa, terv. Senja.
©Hanna Moisanen

Vasen kierros oli hirmuisesti helpompi, varsinkin laukassa. Taidettiin tehdä samat pysähdykset ja ravista käyntisiirtymät tähänkin suuntaan. Laukat nousivat oikein, Senja oli rento ja suora. Ei vyörynyt tai kiihtynyt eikä painanut käsille. Tosin ohjien nykimistä teki yhä ajoittain.

©Hanna Moisanen

Onko ainoa kuva kuskista vähän iloisemmalla naamalla?
©Hanna Moisanen

Lopulta kun meille riitti niin rupesin keventämään ja annoin pidempää ohjaa. Ohjien nykimiset loppuivat siihen. Taidettiin keventää osin hieman yksäripään puolella.

©Hanna Moisanen

Senjalle tuli hommissa ihan hiki ja tamma pääsi pesulle.

Ongelmia:
säikkyi ihmisiä ovella, saapuvia kottikärryjä sekä yksäripuolella estevaraston oviaukkoa
olisin kaivannut estetunnilla taas enemmän täsmäohjeita
koulutunnilla tuli (oikeassa) laukassa vahvaksi edestä
koulutunnilla oikean laukan nostoissa lähes puolet tuli väärin
Senjan jaksaminen/motivaatio loppui jälkimmäisen tunnin lopulla
kielen lerputtamisen korjaamiseksi ei tullut kommentteja
selkäni tuli kipeäksi

Parannusta:
laukka säätyi estetunnilla hienosti
koulutunnilla tuli vihdoin kaipaamiani viilausohjeita
ei ollut kuskille kovin rankkaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora