keskiviikko 30. syyskuuta 2020

Takareiden alkeita sateenkaarilla

Keskiviikkona mahduin kuuden tunnille kahdeksanneksi. Ei hirveästi yllättänyt että koulutunnille oli jaettu Kaapo. Pihalla +12°C ja me maneesissa. Tällä kertaa pituushalkaisijalla oli kavalettipalikoita tasaisin välimatkoin.

Kaapo löytyi tarhasta ja oli hoitaessa rauhallinen. Oli saanut puuttuvan kengän taas takaisin jalkaan. Vasen etunen nousi yhä huonoiten mutta jo suht helposti. Kuolaimia ei tänäänkään halunnut kovin helposti suuhun.

Alkuun maneesissa oli hitusen hidas, sen jälkeen sangen reipas enkä himmaillut. Alkuverkat juoksi vähän pää pystyssä. Laukasta tuli äkkipysähdys kakkahädän takia ja paineistin aika paljon liikkeelle. Jonkinlainen pukki tuli perään. Kun pyysin nätisti niin lähti eteen. Alkuverkat mentiin vain vasempaan kierrokseen eikä ollut kovin ihanaa.

Tänään jatkettiin sateenkaarilla. Kaarella radan poikki ja kavalettipalikan viereen pysähdys. Taivutus piti olla kaaren suuntaan. Siitä siirrettiin etujalkoja ensin kaarelta ulos. Sitten takaisin sisään. Ravissa takaisin liikkeelle. Myöhemmin nostettiin näistä laukka.

Alkuun ope kysyi että mihin suuntaan takaosa karkaa helposti kun asetetaan oikealle. En osannut sanoa. Vasemmalle kuulemma. Tämä pitäisi tietää vaikka keskellä yötä.

Meidän alkumme oli aikamoista häseltämistä. Yritin pitää homman rauhallisena mutta Kaapo nosti turpaa pysähdyksessä. Sitten turpa nousi uudestaan kun pohjeavusta lähtikin vallan sivulle eikä vain yhtä askelta. Yritin tietysti ohjalla pysäyttää. Takaisin oikealle kuulemma vain kaatui. En huomannut, huono juttu. Takaosakaan ei pysynyt aloillaan. Laukannostoissa tuli siksi monesti väärää. Helpotti kun lakkasin siirtämästä etuosaa takaisin. Eli se itse takarin (takaosakäännöksen) alku jäi tekemättä.

Harmittelin että Kaapo oppii tässä lähinnä pysähtymään kättä vastaan ja heittämään takaosaansa milloin mihinkin. Siirtymät laukasta alas eivät nekään olleet kovin ihania.

Eniten jäi harmittamaan kun joku kerta hyörittiin taas pysähdyksessä väärään suuntaan ja ope käski tehdä jotakin. Kaapo ei totellut ja yritin käyttää paljon kovempia apuja. Ei auttanut ja jäi harmitus epäreilusta ratsastuksesta. Välillä tosiaan myös juurtui tai lähti peruuttelemaan. Peruutti pyynnöstä vain pari askelta lisää ja sitten taas juurtui ja jäi jäkittämään ohjaa vastaan. Ohje oli kääntää yhdellä ohjalla ympäri.

Vasen kierros oli tolkuttomasti helpompi. Meno pysyi rauhallisena. Kaapo siirsi etusiaan pienillä pyynnöillä eikä lähtenyt vyörymään omiaan perään. Laukat nousivat myötäisinä ja ponnekkaina. Yritin sitten muualla skarppailla ennen antaisi lapojen valua oikealle.

Tunti meni taas nopeasti. Näin ennen kisoja olisin kaivannut jotain vielä enemmän tavallista perusratsastusta. Vaikka voltteja ja open valvomia siirtymiä. Perjantai-iltana olisi mahdollisuus ratsastaa rata mutta en pääse.

Tunnin jälkeen muistin vihdoin rasvata Kaapon kitisevät jalustimet. Toivottavasti auttoi.

Kaapo yllättäen jatkoi vielä tunnin tauon jälkeen toiselle tunnille. Näytti tasaisemmalta kuin itselläni.

Ongelmia:
meinasi taas karata selkäännousussa
pysähtyi kakkimaan (joka kerta)
oikea kierros oli hankala
välillä juurtui tai peruutti
komensin kertaalleen turhan kovasti
yhä lavat valuivat oikealle
jalustimista kuului nitinää

Parannusta:
vasen kierros oli paljon helpompi
paransi loppua kohti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora