tiistai 13. lokakuuta 2020

Kaapo esteillekin

Tiistaina oli estetunnin vuoro. Etukäteen sain tallilta juonipaljastuksen että hyppään Kaapolla, jopas!

Tallilla etsin Kaapoa kaikkialta ja lopulta se löytyi tarhasta. Onneksi olin hyvissä ajoin etsimässä. Tarkoitus oli käydä katsomassa edellistä tuntia mutten ehtinyt ollenkaan.

Nyt laitoin kuolainten perään omenan suuhun. Se auttoi kuolainten ottamiseen mutta sen jälkeen humma meni ihan tiloihin, ihan kuin ei olisi koskaan ennen saanut omppua. Hyöri ympäriinsä lisäherkun toivossa ja loppuvarustus oli sen takia hankalaa.

Pihalla jouduttiin odottamaan tovi ennen kuin päästiin maneesiin. Oli jo aika raikasta. Taas niukasti viitisen astetta lämmintä. Onneksi oli takki päällä (ja auki) tässä vaiheessa. Kauluri sen sijaan unohtui kotiin ja rintaan kävi viima turvaliivin yli.

Maneesissa en saanut vastausta siihen mitä rakennetaan. Lopulta selvisi että keskilinjan pystyltä kaarevat linjat: 21 metriä oikealle ja 26 metriä vasemmalle. Minut nakitettiin mittaamaan. Tein sen aika summittaisesti ja ensimmäinen linja loppui kaarrossa olevan hepan häntään. Myöhemmin ope kehui täydellistä mittaamista eikä edes tarkistusmitannut toista linjaa. Oho! Kisojen perusteella olisin veikannut että jäi vähän vajaaksi oikeasta mitasta. Estekisoissa nimittäin aina kalibroin askelpituuteni.

Alkuverkassa Kaapo tuntui jopa vähän pomppuisalta. Oli reipas ja laukassa innostui vähän vetämään päätä alas. Nostin pään rauhassa ylös eikä pomppinut mitään. Otettiin ihan pitkät laukkapätkät molempiin suuntiin. Ehkä tarjolla on jo orastavaa pakkasvirtaa?

Ensimmäisenä tehtävänä tultiin vinopuomilinjaa ravissa. Puomeja oli ehkä 8? Osa oli toisesta päästä ylhäällä (irti maasta) ja ylhäältä katosta katsoen olivat hainhampaina ⧸⧹⧸⧹⧸⧹⧸⧹, joten vain keskeltä välit olivat tasamittaiset.

Ensin tultiin oikeassa kierroksessa. Vähän kiireellä, mutta parilla toistolla Kaapo tajusi taas idean. Laukassa sama juttu. Vasemmassa tultiin suoraan laukassa, siinä tuli enemmän sakkokierroksia. Mielestäni Kaapo eteni rauhallisemmin kun olin kevyessä istunnassa. Ope ehdotti kuitenkin esteistuntaa. Kokoamisyrityksistä Kaapo pudotteli molempiin suuntiin raville. Selvittiin kuitenkin lopulta. Ihanan suoraviivaisesti ja empimättä meni!

Seuraavaksi tultiin ristikkoa keskilinjalta. Ensimmäinen haaste oli saada Kaapo käännettyä linjalle. Vähän lipsahti välillä laveaksi. Mutta osuttiin esteelle. Ristikko ei tosin Kaapoa kiinnostanut ja mentiin siitä läpi. Monesti. Ope ohjeisti napauttamaan raipalla lavalle. Olin tehnyt sen jo! Ehkä neljännellä kerralla päästiin puhtaasti yli. Helpottui kun este nousi pystyksi.

Myöhemmin ekasta esteestä tuli viuhka. Ei viuhkassa mitään ihmeellistä mutta tultiin se molempiin suuntiin, joten jälkimmäinen hyppy tuli ns. väärään suuntaan takapuomin ollessa alempana.

Tultiin tehtävä lenkuralla. Ensin oikealle, 6 ja 7 askelta. Sitten toiseen suuntaan 7 ja 6. Jälkimmäinen tuli sakkona kun taidettiin keilata jotakin. Saatiin tulla se vielä lopuksi viidellä ja hyvin venyi.

Vaikka tuli vääriä laukkoja niin kaarteet Kaapo ohjautui hyvin ja laukka säätyi sen verran hyvin että sain tehtyä haluamani askelmäärät. Välillä ei lähtenyt jalasta eteen ja oman vuoron koittaessa meinasi välillä jumitella. Oma mukana lepattaminenkin onneksi vähän siistiytyi loppua kohti.

Ihanan suoraviivainen Kaapo oli esteilläkin. Totesin toki lopuksi että Kaapon lahjat taitavat kuitenkin olla enemmän koulupuolella. Ope totesi että on tosi kokematon esteillä. Itseäni vähän arvelutti etupainoisuus, runsas keilailu sekä hepan hieman raskaahko rakenne.

Ongelmia:
meni omenasta tiloihin
puomivälit olivat alkuun ahtaat
pudotteli laukkoja pois
jyräsi ristikot nurin
oman vuoron koittaessa meinasi jumahdella
paljon vääriä laukkoja

Parannusta:
mittasin estevälit kuulemma täydellisesti
todella suoraviivaista menoa
ei pukkeja
laukka säätyi sen verran että saatiin väleihin toivotut askelmäärät

Virpi videoi muutaman pätkän hypyistämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora