lauantai 3. lokakuuta 2020

Taas liikaa säätämistä

Lauantaiaamuna menin estetunnille. Toki vähän yllätti että nytkin oli esteitä vaikka niitä oli jo viikko aiemmin ylimääräisenä. Meitä oli tunnilla vain 3 ratsukkoa ja vähemmän yllättäen tuli taas Senja. Tamma odotti sisällä. Mennessä lämmintä oli alle +10°C.

Senja oli varustaessa ehkä taas hitusta rauhallisempi. Satulavyön kiristys tosin harmitti yhä.

Esteet saatiin kasata miten haluttiin, 5 estettä. Saatiin myös itse valita ollaanko sisällä vai ulkona. Päädyttiin pihalle kivan kelin takia. Kenttäkin (sekä maneesi) oli vasta lanattu. Onneksi saatiin vähän apukäsiä kasaamiseen, silti siinä meni tovi.

Tavalliseen tapaan ratsailla mentiin ensin askellajit läpi. Taas kummaa humputtelua itseltäni. Mutta Senja teki pyynnöstä oikein näppärän vaihdon. Toiseen suuntaan en kokeillut.

Ei aloitettu puomeilla vaan tultiin ristikkoa, pystyä ja okseria eri suunnista sekä samaan suuntaan jatkaen että suuntaa vaihtaen. Lopulta esteet olivatkin aika hauskasti aseteltu ja sai treenattua sekä tiukkoja käännöksiä että tiukempia teitä. Vaihdot löytyi ja humma kääntyi. Eniten taisi alkuun tulla sanomista löysyydestä. Kyllä! Näemmä rento menoni on kerta toisensa jälkeen löysää.

Kuskille tuli sanomista hepan vinouksista ja pohkeen läpi karkaamisista. Olisin selvästi koulutunnin tarpeessa kun en huomannut läheskään kaikkia.

Okserille ekan kerran lähestyessä Senja vähän hääräsi omiaan. En tiedä katsoiko estettä vai ottiko jostakin muusta kipinää mutta lähti spurttaamaan etuviistoon. Osuttiin kuitenkin esteelle.

2 laukan sarjaväli pysty-pysty 8 (vai 9?) metrillä oli meille tänään päivän hankalin osuus. Ekalla kerralla tultiin kuulemma 3 askelta. Itse menin ykkösen jälkeen laskuissa sekaisin ja olisin väittänyt että miniaskel oli vasta toinen eikä kolmas. Ope oli eri mieltä. Sen jälkeen kun tultiin aktiivisemmin niin hurahdettiin yhdellä. Myös toisella yrityksellä. Sen jälkeen rupesi onneksi tulemaan kaivattua kahta. Jossakin välissä tuli ainakin kerran puomikin. Toivon hartaasti että kisoissa on vähän pidemmät välit. (Viikko sitten tunnilla mentiin 7 metrin yhden askeleen väli sujuvasti.)

Ope kysyi toivekorkeutta radalle ja kaikki taisivat vastata 80 cm. Silti esteet nousivat max 75 senttiin ja sarja jäi pienemmäksi. Me tultiin toisina. Pientä epätasaisuutta, lähinnä pystyille. Mutta taisi olla myötälaukat ja muutenkin ihan asiallista. Pitkä okseri tultiin joka kerta hyvin. Nyt muistin jopa yrittää tehdä vähän pienemmät kaarteet. Ei kääntynyt pennin päällä.

Tultiin lopuksi vielä 3 viimeistä estettä uudestaan. Yhä ykköspystylle oli hankalinta saada askel osumaan. Okseri ja kaarre hyvin.

Ongelmia:
alkuun taas liian löysää
en huomannut Senjan vinouksia
sarja oli tänään hankala
säätyi liian hyvin
pudotus tai pari
ei saatu hypätä toivekorkeutta

Parannusta:
okseri tultiin joka kerta hyvin
hyvin myötälaukat
kaarteet paranivat
rata ihan ok

Hasnalle kiitos kuvailusta. Pahimmat sarjaräpellykset ja lopun 3 esteen uusinta eivät tulleet talteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora