lauantai 10. lokakuuta 2020

Enimmäkseen vasemman laukan linjoja

 Lauantaina menin yhdentoista estetunnille. Sai nukkua hitusen pidempään, yhdeksään asti. Arvasin oikein että ratsukseni tuli Senja. Mutta katsoin listan niin hutaisten etten huomannut että se oli jo valmiiksi hommissa. Maneesistahan se lopulta löytyi.

Meidän tunnillemme tuli huimat 9 ratsukkoa. Jatkettiin maneesissa, suorilla linjoilla. Toiselle sivulle 20 metrin linja, toiselle 16 ja 15 metriä. Ja jotakin kavalettihommia lisäksi. Jälkikäteen vasta tajusin että taisi olla samat tehtävät kuin torstaina mutta tultiin enimmäkseen toisesta suunnasta.

Alkuverkassa ohje oli edetä reippaasti. Vain Viola-ponin perässä mahduttiin laukkaamaan kunnolla. Senja eteni siis hyvinkin reippaasti. Jotakin sisäpohkeen ympäri kulmista ope taisi ohimennen puhua. Ihan alkuun ravissa Senja taisi vähän nykiä ohjia mutta se loppui onneksi siihen.

Itse tehtävät aloitettiin vasemmassa kierroksessa ravilähestymisellä raviskan puolen linjalta. Kavaletti ensin, sitten 5 ja 4 laukkaa väleihin. Välit tosiaan 16 ja 15 metriä. Senja vähän valui kohti uraa mutta piti myötälaukat ja saatiin joka kerta toivotut askelmäärät. Tätä tultiin useampi kierros.

Sitten toisen sivun linja. Taas ravissa sisään. Ensin sarja ja sitten 5 laukkaa 20 metrin väliin. Ensimmäisellä kerralla linjaväli meinasi jäädä pitkäksi. Sen jälkeen laukka rupesi vaihtumaan vääräksi ja tuntui että sitä varmemmin tuli väärä mitä enemmän yritin. Ope käski käyttää vasenta pohjetta ja se tuntui hullulta kun Senja valui jo valmiiksi ulos oikealle. Sen verran sain selvennystä että lapa valuu oikealle, perä sisään vasemmalle. Yhä epäselväksi jäi miten vasenta pohjetta olisi pitänyt käyttää. Yrityksestäni koko humma valahti seinälle ja tultiin mutkitellen linjalle ylimääräinen askel.

Mutta huomattavasti helpompi oli tulla linja tähän suuntaan eli sarja ensin. Sarjaväli taisi olla tänäänkin sen 6 metriä.

Tultiin tämä myös laukassa sisään, lopulta löytyi se myötälaukkakin. Sain Senjan etenemään tehtävällä kivan rennosti eikä tarvinnut puuttua. Hankalampaa oli tehtävälle pääsy. Ope käski käyttää keskikenttää hyödyksi ja pitää hevoset liikkeellä. Jos volttasin niin muut kiilasivat edelle. Lopputuloksena oli taas sumppu ennen tehtävää. Olisi voinut käskeä vaikka tekemään voltit alkuun, keskelle ja loppuun.

Lopuksi tultiin ensimmäinen linja vielä toisesta suunnasta. Taidettiin tulla nyt laukassa. Ihan tosissaan sai himmailla että jälkimmäiseen väliin mahtui 5 askelta. Mutta onnistui.

Mitään ratajuttuja tai isompia esteitä ei tänään tultu. Tehtävät olivat ihan hyvät mutta olisin kaivannut enemmän huomiota.

Omaa vuoroa odotellessa yritin ravissa taivutella, suoristaa ja rentouttaa Senjaa. Auttavaa. Mutta kieli pilkotti taas lähes koko tunnin.

Senjalle tuli taas kuuma tästä hommasta. Seuraavakin tunti hyppäsi, joten ei tarvinnut purkaa esteitä. Senja sai kevyen sienipesun ja jatkoi myöhemmin vielä koulutunnille.

Ongelmia:
selässäni tuntui hitusen
vääriä laukkoja molempiin suuntiin
kertaalleen tultiin 5 askeleen väli neljällä ja kertaalleen kuudella
välillä oli vähän ahdasta

Parannusta:
ei tuijotellut
säätyi hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora