lauantai 10. elokuuta 2019

Keuruun kouluradalla turhia virheitä

Keuruun kenttäkisat alkoivat omalta osaltani vasta lauantai-iltapäivänä. Hemppa sai laiduntaa aamupäivän Unan ollessa jo hommissa. Sama harrasteluokan kouluohjelma kuin Niinisalossakin. Koulurata oli kentällä ja verryttely viereisessä maneesissa.

Hemppa oli taas alkuun vino mutta sain nopeasti taivuteltua paremmaksi. Vaikkei opetusta tullutkaan hirmuisesti niin silti sen verran että meni mekaaninen suorittajamoodi päälle ja oma-alotteisuuteni rapisi. Torstaina taisi tulla käsky että älä ajattele vaan tunne. Nyt ajattelu ainakin lakkasi.

Hemppaa piti saada takaa aktiivisemmaksi. Parani. Sekä oikeassa kierroksessa takaosaa ulos. Ei mitään kovin ihmeitä tehty, ympyröitä lähinnä. Hemppa hikosi kuumassa maneesissa läpimäräksi jo alkuverkassa ihan kuten arvelinkin. Toiveet loppuverkkaan oli itseltäni siirtymiä. Alkuun jäkittelyä mutta parani nopeasti. Tässä istuin ravia alas ja siirryttiin vain käynnistä raviin ja takaisin. Olisin kaivannut vielä muutamat laukannostotkin mutten sanonut mitään.

Kentälle päästiin vasta kun edellinen lopetti. Ravailin reunoja pitkin molempiin suuntiin ja hoputin Hemppaa eteen. Aivotoimintani oli jollain säästöasetuksella, sillä tästä ei jäänyt kamalasti muistikuvia.

Kun pilli soi vaihdoin täyskaarrolla suuntaa. Mutta Hemppa ei ollutkaan vielä tasaisena avuilla niin pyöräytin päätyyn voltin. Meni aavistuksen viimeisestä kirjaimesta ohi mutta katsoin tarkkaan ettei käyty lyhyellä sivulla ja yritin jättää pituushalkaisijastakin vajaaksi. Silti tämä oli kuulemma kielletty toimenpide vaikkei käyty L-kirjaimessa ja tämä merkattiin väärinratsastukseksi. En löytänyt säännöistä selkeää kohtaa, jossa moinen kiellettäisiin.

Kuvittelen että tehtiin suht tasainen rata. Hemppa oli enemmän kiireinen kuin löysä. Molemmilla kerroilla laukasta raville siirtymä tuli itselleni jotenkin yllätyksenä ja jälkimmäinen siirtymä meni pitkäksi. Tekisi varmasti hyvää ratsastaa ohjelmaa läpi myös treeneissä!

Haaveilin taas yli 70 % suorituksesta ja oli aikamoinen pettymys saada vain 63,16 %. Eihän se karmivan huonosti ollut mutta 20 ratsukon luokassa jäätiin tässä vaiheessa sijalle 13. Ja jos olinkin radan jälkeen tyytyväinen niin sain voltistani sellaisen ripityksen että laski tunnelmaa hienosti.

Tästä oli video mutta se tuhoutui tai katosi olemattomiin ennen kuin sain sen käsiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora