maanantai 26. elokuuta 2019

Linjoja jalasta eteen

Maanantaina oli hyppypäivä Assin kanssa. Saatiin seuraa, joten tästä tuli taas kaksari. Käveltiin kierros tarhojen ympäri pihalla, mutta koska Assilla näytti menevän hermo kärpäsiin (enkä minäkään niistä pitänyt) niin mentiin maneesiin jatkamaan. Alkuun Assi oli taas hitaahko eikä virkistynyt yhtä hyvin kuin toissapäivänä. Alkuverkat tehtiin maltilla. Ravattiin muutaman kerran puomin yli ja lopulta laukattiin pari kierrosta ympäri suuntaansa.

Hypyt aloitettiin pikkujumpalla: puomi, ristikko ja puomi. Me esitettiin kunnon hapuilua alkuun ja väleihin luikahteli ylimääräisiä askeleita. Onneksi se lähti siitä paranemaan. Ristikko nousi isommaksi ja tultiin myös oikeassa kierroksessa aika lyhyellä tiellä kulmasta. Laukka meinasi kuolla kaarteeseen. Paikka ensimmäiselle puomille piti saada hyvin. Sekä myötälaukka. Ope käski vaihtaa lennossa kun vaihtoa ei tullut muttei onnistunut vaikka yritin kuinka. Ei ehkä lohduttanut ettei itselläni ollut taas oikein ajatusta että mistä jalasta ja ohjasta pitikään tehdä mitä. Sinnepäin tekeminen ei auttanut. Ei auttanut ulkopohje, raippa tai yritykseni horjuttaa tasapainoa vaihdon suuntaan. Vaihdettiin ravin kautta eikä puututtu näihin enää tänään.

Esteitä oli tänään 4. Suora linja oksereista, väliin meille 6 askelta (kaverille 5). Sekä kaareva linja pystyistä. Niiltä oksereille oli 7 laukan linjat. Eli aika perinteinen K-muodostelma.

Hypittiin linjoja vähän eri järjestyksissä n. 5 esteen pätkissä. Alkuun estekorkeus oli 60 cm. Lopuksi 80. Alkutunnista oli vähän haparointia mutta siitä meno taas lähti selkiytymään. Osa vaihdoista tuli, osa vasta kun ope sanoi. Kummasti osasin korjata heti perään. Okserilinja tuli aina aika hyvin. Vaan yhä Assi vietti varsinkin vasemmassa kierroksessa esteillä oikeaan reunaan eli seinälle. Suurin ongelma oli ettei Assi aina lähtenyt jalasta toivotusti eteen ja saattoi ottaa vielä pikkuaskeleen ennen estettä. Ainakin kertaalleen kuski taisi olla menossa ennen ratsua.

Assille tuli hommassa taas kuuma. Kävelin ensin hetken, sitten pyörittelin loppuravit ja sen jälkeen talutin vielä pitkään. Nyt uusien ohjeiden mukaisesti Assi sai "hoitoaineita" selkäänkin. Välillä kun on jumiutunut hyppypäivien jälkeen.

Ongelmia:
Assi ei aina reagoinut pohkeesta halutusti eteen
alkutunti oli vähän haparointia
yhä vietti hypyissä oikealle

Parannusta:
eteneminen parani aina ensimmäisen esteen jälkeen
ei loikkinut omiaan (vaikka kaveri loikki)
ei kieltoja
ei ehkä pudotettu mitään
oli sangen letkeä ja loppuverkassa oikein hyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora