perjantai 23. elokuuta 2019

Sadetta ja lintuja

Perjantaina Hempalla oli ohjelmassa kevyempi päivä. Luvassa itsenäistä kouluratsastusta. Keli oli sateinen ja tontilla oli sekä ratsastuskoulun tunnit (iso maneesi) että 3-tason estekisat (molemmat ulkokentät) ja mahdollisesti vielä academytunteja (pikkumaneesi) joten ratsastustilat olivat kortilla. Lopulta en käynyt edes kurkkimassa pikkumaneesin tilannetta. Tallille meno venähti sen verran myöhään että kisat olivat ohi ja verkkakenttä tyhjänä. Satoi vettä ja kenttä oli reunoilta vähän lillu. Meidän seurana oli lintuparvi, ehkä naakkoja. Hyppivät kentällä ja osasivat varoa meitä.

Pohjille käytiin pitkät alkukäynnit. Kentällä taivuttelin ensin vähän käynnissä ja sitten ravissa. Alku oli taas samanlaista nykimistä ja vastustelua kuin eilenkin. Onneksi nyt tasoittui pois pahimmasta muutamassa minuutissa. Yritin etten vetäisi, ainakaan molemmista ohjista samaan aikaan. Mutta pakko oli ottaa ohjalla kun pidätteet eivät menneet kunnolla läpi. Pitäisi ehkä aloittaa vieläkin rauhallisemmin.

Ravissa välttelin pehmeitä reunoja, tein ympyröitä ja vaihtelin lävistäjillä suuntaa. Tuntui olevan taas enemmän kiinni vasemmassa ohjassa kuin mitä on viime aikoina ollut. Vasenta pohjetta väisti kyllä näppärästi kun pyysin. Yritin skarpata ja olla vielä täsmällisempi ja jämympi omien pyyntöjeni kanssa.

Laukat nousivat hankalasti. Päästiin laukkaan mutta nokka ylhäällä ja selkä alhaalla nostot. Niitä piti sitten työstää vähän enemmän muttei parantunut oleellisesti. Ajatus kevyestä päivästä vähän löperöitti tekemisiäni enkä komentanut kunnolla. Sain laukat kuitenkin rullaamaan.

Lopuksi tein vähän siirtymiä. Pari pysähdystä. Yhden peruutuksen. Jokusen siirtymän käynnin ja ravin välillä. Nämä suht ok. Ravista laukkaan ja takaisin raviin oli vähiten ok. Nyt ei onneksi haittaa vaikka opettaa itsensä keventämään ravia heti siirtymän jälkeen koska kentän kouluohjelmissa tällä tasolla kaikki ravit saa keventää.

Kello rupesi olemaan paljon eikä tästä pitänyt tehdä mitään suurempaa treenipäivää. Loppuun ravailin vielä avoja ja sekin oli muka kovin hankalaa. Meni useampi kierros että rentoutui avoasentoon. Kuski yritti skarpata kuolaimen liikuttelun ja vetämättömyyden kanssa. Ei se ihan päin honkia voinut mennä, sillä Hemppa vähän vaahtosi suusta.

Loppukäynnit käytiin samaa tuttua hevosbaanaa. Ei tämä onneksi kovin rankkaa tainnut olla sillä humma ei ollut hiessä edes satulan alta.

Ongelmia:
yhä valitettavan epätasaista
vino ratsu
nyppi ohjia
laukannostot
siirtymiset laukasta alas

Parannusta:
ravihölkkä ympyrällä tasaantui
siirtymät ravista käyntiin ja takaisin ihan tasaisesti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora