lauantai 3. elokuuta 2019

Taas seikkailemassa maastossa

Lauantaina oli taas kyytipulmia tallille. Sain onneksi kyydin ja samalla maastoseuraa. Hemppa taas kävi puomitunnin alle. Nappasin sen suoraan kentältä. Menomatkalla auton mittari näytti +11°C ja oli pilvistä. Jätin sitten takin poolon päälle. Ei tuntunut niin kylmältä ja ratsailla tuli kuuma, jopa kävellessä.

Lähdettiin tänään etsimään uusia reittejä eri suunnasta. Lähdettiinkin Juurussuontietä oikealle ja normaalista polkukohdasta sivuun. Taisi olla ruuhka-aika menossa, sillä autoja meni jatkuvasti ohi ja ravistamme tuli ravi-käyntisiirtymiä. Taidettiin ottaa tiellä yksi laukkapätkäkin, meni ihan hyvin.

Käyntipolun jälkeen lähdimme laukkaamaan piikkisuoraa. Hemppa edeltä. Keskellä oli isompia kiviä mutta reunalla mahtui menemään. Hemppa arasteli hirvi/lintutorneja, onneksi oltiin valmiiksi toisessa laidassa. Pätkä kesti pitkään. Välissä oli vähän pehmeämpää mutta mentiin laukalla. Lopulta isompi väylä meni sivuun ja me jatkettiin pienempää käynnissä suoraan. Lopulta putkahdettiin sähkölinjojen alle ja siinä pyörittiin vähän polun ulkopuolellakin kanervikossa. Poromaisemat. Polku taas näytti enduropyörille suunnitellulta.

Käyntipätkä piikkisuoran jälkeen.
©Pauliina

Kanervia linjojen alla GoProlla tallennettuna.

Oltiin vähän lähempänä tallia kun kuviteltiin. Toisella puolella jatkettiin ravia ja suokki hiihteli edellä sellaista vauhtia ettei meinattu pysyä tasapainoisesti perässä. Lopulta putkahdettiin takaisin autotielle.

Siinä ensin tallin oma keltainen kuormuri meni ohi. Oja vieressä näytti houkuttelevalta (kuivalta ja matalalta) ja väistimme Hempan kanssa hallitusti sinne. Vaikka tiet pääosin olivat kovaa koppuraa niin tämänkin penkat olivat pehmeämmät ja ravin lisäksi otettiin laukkapätkä. Yksi pieni päänheilutus ja perään pukki/takapotku. Vähän kuin ötökkäkiukku. Pysyin hyvin kyydissä. Sitten ravia ja loppumatka käyntiä. Taas palattiin vähän eri puskareittiä pihaan.

Oikein hyvä reissu. Aikaa selässä meni 1 h 12 min. 10,66 km keskinopeudella 8,9 km/h. Huiput 30 km/h.

Ongelmia:
aavistus päänviskentää ja minipukki
kuskilla oli liikaa vaatetta

Parannusta:
ei paarmoja ja vain muutama hyttynen

Hempasta tuli elokuun alusta vip-ratsuni eli maksan kolmesta kerrasta
viikossa ja saan etuoikeuden pitää sen kisaratsunani.
(Ja omistaja lupasi olla myymättä sitä.)
©Pauliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora