torstai 29. elokuuta 2019

4 vuotta!

Hemppa palasi tosiaan maanantaina etelän reissulta takaisin Tallinmäelle. Tänään tuli 4 vuotta täyteen siitä kun olin ensimmäistä kertaa Hempan selässä. Nyt oli 379. kerta.

Tänään olin etätöissä, joten ehdin illasta tallille. Ensin Hemppa sai parturoinnin ja lyhensin harjaa kolmisen senttiä. Vihonviimeinen piipertely jäi tekemättä kun aika loppui. Varusteet niskaan ja viimeisenä tunnille.

Ratsukoita tunnilla oli kivasti vain 4 ja kaikki oikein päteviä. Auton mittari näytti kotoa lähtiessä +26°C ja nyt taisi pudota hellerajan alle. Pikkuötökät tulivat perässä, ei paarmoja.

Tänään keskityttiin ratsastamaan hevoset apujen väliin. Eli pohkeesta ohjalle. Pitkillä sivuilla tultiin uran sisäpuolella ja piti tulla suoraan. Tämä osuus onnistui hyvin ja päästiin hienosäätämään senttipeliä. Oikeassa kierroksessa oikea takanen halusi jäädä vähän sisään. Kaulaa ei saanut taivuttaa suoristuksessa mutkalle, avoajatuksella tuppasi käymään näin. Suoristui kun ajattelin pikemminkin vain lavat sisään.

Voltillakaan ei saanut taivuttaa kaulaa liikaa. Taivuta, suorista, taivuta. Nostoissa piti ajatella enemmän eteen. Muoto rupesi tasoittumaan nostoihin itsestään. Muualla pyysin laukassa vähän eteen. Välillä ok, välillä nyki laukassakin. Välikäyntien jälkeen laukkapätkien verran istuin raviosuudetkin pitkästä aikaa alas. Meni ihan ok. Illalla selkääni vähän jomotti.

Lopputuntia kohti kun rupesin vaatimaan vähän ryhdikkäämpää menoa niin meni kinasteluksi. Hemppa nyki entistä enemmän ja kun en höllännyt niin kertaalleen peruutteli, toisella kertaa laukkasi poikittain. Ihan hyvään ei päästy vaan yhä jäi epätasaisuuksia. Loppuraveissa eteni kuitenkin lopulta letkeästi ja venytti kaulaa.

Ongelmia:
ei antanut pitää tuntumaa ja pyytää jalalla eteen
parit kinastelut: yksi peruuttelu ja ravin sijasta laukkaa poikittain
harjoitusravi tuntui illalla kuskin selässä

Parannusta:
alkutunnista oli yllättävän ryhdikäs ja tasainen
laukannostot paranivat


Neljässä vuodessa Hempasta on tullut minulle todella tärkeä!
©Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora