lauantai 24. elokuuta 2019

Siirtymiä ja radanratsastusta

Lauantaina oli viimeistelytreenit ennen kisoja. Kouluratsastusta siis. Pihalla oli isot kisat menossa, joten mentiin pikkumaneesiin, jossa saatiin olla 2 ratsukon voimin sangen keskenämme.

Hemppa oli taas alusta asti kiinni vasemmassa ohjassa. Alkuverkat olivat siksi pitkähköt ja maltilliset. Väistöä ja avoa. Takaisin käyntiin. Ravissa ympyröitä päädyissä ja jonkin verran suunnanvaihtoja. Nyt oikea oli huomattavasti helpompi kierros. Vasemmassa en meinannut saada tasoittumaan. Kiukkuja ei tullut mutta nyki ja nyppi ohjia.

Kaveri oli mennyt ratansa jo paristi kun vasta päästiin laukkaan. Ei onneksi kovin pahoja ongelmia siinä. Laukkojen jälkeen pääsin siirtymiin ja niissäkin oli tekemistä että löytyi tasaisuutta. Pysähdyksistä käynti-ravisiirtymien kautta ravi-laukkoihin. Helpoin osuus oli taas käynnistä raviin. Lopulta laukannostoissa turpa rupesi pysymään paremmin alhaalla mutta siihenkin vaadittiin monta toistoa. Alassiirtymät jäivät vähän vyöryviksi tai epätäsmällisiksi kun meitä ruvettiin jo hoputtelemaan pois.

Ratsastin radan leikkien että tuomari on katsomopäädyssä. Nyt Hemppa ei suostunutkaan menemään ovikulmaan kun isossa maneesissa oli liikettä. Saatiin tehtävät tehdyiksi muttei ollut hehkeää. Loppulinjalle tulossa Hemppa ei suostunut ravaamaan eikä tulemaan suoraan. Kamalaa mutkittelua ja askellajivaihtoehdot olivat käynti tai laukka. Ei hyvä.

Totesin että tämä pitää ottaa uudestaan ja vaihdoin suoritussuunnan. Nyt keskityin valmisteluihin vähän paremmin. Ei tullut enää kummallekaan yllätyksenä että laukkoja mennään vain ympyrällinen. Silti alassiirtymät olivat huonoja. Lähinnä halusin itselleni varmuutta että muistan radan ja se onnistui.

Kun kyselin kommentteja niin vastaus oli että eihän se ole kuin jalasta eteen ja ratsastaa. Kovin paljon tätä ja suoristusvinkkejä (joita jo toteutin) enempää palautetta ei tänään saatu. Jotain taisin kysellä että onko liian pitkä/kiireinen/tms. Mutta tämä oli tänään ihan hyvä.

Hölkkäsin pikaisesti loppuun ja sitten käytiin vielä Hempan kanssa keskenämme kävelemässä hevosbaana loppukäynneiksi. Ratsastuksen jälkeen humma sai sampoopesun. En ole ehkä aiemmin koko Hemppaa pessyt pesuaineella, häntää vain. Avaralla pesupaikalla ja kunnollisella veden paineella tämä onnistui superhelposti. Eipä se seuraavana päivänä näyttänyt mitenkään erilaiselta. Harja vain oli sulavampi kammata (puhdas).

Ongelmia:
pahasti kiinni vasemmassa ohjassa
yhä epätasaista menoa, nyki ohjia
siirtymät alas laaduttomia
ekan radan ratsastuksessa ei mennyt kulmiin ja venkuloi ravissa

Parannusta:
ei kiukkuja
tasoittui vähän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora