tiistai 27. elokuuta 2019

Puolipidätteitä ja taivuttamista

Tiistaina olin vihdoin vapaa illalla normaaliin arkielämääni. Eli sählyn kautta Heponiittyyn koulutunnille. Ratsuksi sain tänäänkin Sakun. Ratsukoita tunnilla oli 3 ja mentiin kentällä. Lämmintä oli mennessä +22°C ja lähtiessäkin vielä +17 pintaan. T-paitakeli.

Tänään oltiin lähes koko tunti keskiympyrällä. Aiheena oli puolipidätteet ja taivuttaminen. Tavalliseen tapaan kumpaankin piti keskittyä kunnolla ja vaatia reaktioita. Jos sitä ei näe niin sitä ei tapahdu. Lisää taivutusta, selkeämmät puolipidätteet. Tehtävänä tehtiin joka kierrokselle neljä puolipidätettä. Tosin tein niitä salaa enemmän. Mutta uralle ja ns. päätypisteisiin selkeämpi odottaminen. Itse ajattelin sen kolmen askeleen kokoamisena.

Käynnissä ei ollut erityisen hehkeää vaan Saku oli taas kiinni vasemmassa ohjassa ja oikealta tyhjä. Puolierot olivat huomattavat. Yritin oikealla pohkeella ratsastaa oikeaankin ohjaan hevosta. Pohkeet lähellä mutta rentoina oli ohje. Yllättäen ravissa Saku taas tasoittui. Kun asiat on kunnossa niin vähän rohkeammin eteen. Varmistelin itse. Välillä mentiin suoraa uraa pitkin ja Saku kartteli kulmia. Katsomopäädyn kohdalla otti pikkuloikkia uralta sisään. En antanut juosta ja huonojen kulmien perään volttasin kulmaan. Auttoi vähän, ei ainakaan mennyt huonommaksi. Liirailussa tuli sanomista että ohja tekee pohkeen työt kun Saku ei kuunnellut vasenta pohjettani. Se ei siis ollut mikään tavoitetila vaan pohkeen pitäisi hoitaa oma osuutensa.

Välillä piti tehdä myös 4 volttia kierrokselle.

Laukassa ja ravissa tehtiin samaa keskiympyrää 4 puolipidätteellä. Vasen laukka oli vähän vyöryväistä mutta oikeassa toimi oikein kivasti. Uraa pitkin meneminen oli haastavampaa.

Loppuraveissa sain vaikutettua taas tahtiin ja Saku askelsi pitkällä askeleella. Eikä päädytty missään vaiheessa juoksentelemaan tai kiihdyttelemään. Toisaalta pyysin aika varovaisesti eteen.

Ongelmia:
Saku oli enemmän kiinni vasemmassa ohjassa
vasemmassa kierroksessa oli enemmän kiire
kulmien karttelua
muutamat loikat kohti kentän keskustaa
kuskin asennon korjaus meni jo liian takakenoiseksi

Parannusta:
1. oikea laukka oli hieno
2. lopuksi sain vaikutettua ravin tahtiin
3. en jännittynyt vaikka Saku tuijotteli ja liiraili
kuunteli istuntaani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora