lauantai 13. heinäkuuta 2019

Niinisalo! Kenttäkisojen koulurata

Lauantaina oli vihdoin kenttäratsastuskisapäivä! Meillä luokkana turvallinen 60 cm. Aamu alkoi itselleni turhan aikaisin ennen kasia Hempan aamutaluttelulla. Sitten sykeröinti, harjaus ja Hemppa sai jäädä talliin Unan kouluradan ajaksi. 11 jälkeen uusi tallireissu, jossa kävin pitkän muistilistani läpi, pakattiin tarvittavat tavarat koulu- ja esteratoja varten sekä satuloitiin Hemppa ja pakattiin se mukaan. Ensimmäisenä luvassa siis harrasteluokan kouluohjelma (he C).

Kisapaikalla kävelin ensin auton vieressä metsässä sen aikaa kun Una vaihdettiin estevarustukseen. Sitten letkassa kouluratojen nurkille.

Keli oli aurinkoinen parikymmentä. Viralliseen kisavarustukseen (2-tason kisat) kuului kisatakki ja numeroliivi. Meinasi olla vähän lämmintä. Verkan pohja oli pehmeä ja juurakkoinen eikä kummatkaan oltu Hempan kanssa virkeimmillämme.

Oltiin aika passelisti aikataulussa. Ei tarvinnut hätäillä. Käyntiä, ravia ja taivutteluja. Löysää. Aktiivisemmaksi takaa, nopeat jalat. Meni yllättävän pitkään ennen kuin Hemppa lähti pakittelemaan. Niissä tilanteissa kun pyysin (nätisti) pysähdyksissä pyöreämmälle niskalle. Eikä ottanut askelta tai kahta taakse vaan viipotti monta metriä. Mutta tuntui että näiden myötä paino tuli paremmin takaosalle.

Kun laukkasin ensimmäiseen suuntaan saatiin koutsi paikalle verkan laitaan. Oikein hyvä hetki. Ja Hemppa oli sopivasti lämmitelty, joten ei tullut mitään tappeluita vaan kaikki kehitys oli parempaan suuntaan. Laukattiin ympyrällä molemmat suunnat ja nämä paranivat sangen kivoiksi. Sitten oli ohje kävellä. Aikaa starttiini oli noin kymmenisen minuuttia. Nyt sentään tajusin ettei mitään lepokäyntiä vaan tuntumalla.

Taivuttelin suunnanmuutoksia ja toimi oikein kivasti. Toivoin loppuun vielä siirtymiä ja tehtiin ympyrällä käyntiä ja ravia. Sangen hyvä. Lopuksi vielä pari laukannostoa. Nyt oli vähän löysempää alkuun. Hemppa oli tietysti hionnut jo märäksi. Sitten olikin jo aikamme mennä aitoihin.

Screenshot kouluaidoistamme.


Tuomareita luokassamme oli vain yksi. Töötillä me liikkeelle, viereisellä radalla pillillä. Ehdin kevennellä radan molempiin suuntiin ympäri eikä Hemppa onneksi pahemmin tuijotellut tuomariautoa. En tehnyt etukäteen selkeää suunnitelmaa keventämisestä ja harjoitusravista. Verkassa menin lopuksi vähän harjoitusraviakin.

Rata aloitettiin harjoitusravissa eikä käynyt mielessä tehdä alkutervehdystä vaan osasin kiemuramme. Pääty-ympyrän kevensin. Lävistäjällä taisin istua alas. Käyntisiirtymä tuli aavistuksen myöhään mutta maltoin kävellä. Laukkojen myötä taisi nousta turpakin. Yritin ratsastaa vähän lisää aktiivisuutta ympyröille. Alassiirtymät laukasta eivät olleet kovin kauniita ja seuraavat kulmatkin menivät höpöiksi. Askeleenpidennys ei ollut kovin erikoinen mutta esitin ainakin jälkimmäisen siirtymän. Käynti oli kai ihan ok. En vain matkustanut vaan yritin välttää pitkäksi valumisen. Lopputervehdykseen tultiin ok.

Ihan ok rata. Aktiivisuutta olisi voinut olla enemmän ja nykimistä vähemmän. Erittäin positiivinen yllätys oli saada 67,37 prosenttia! Tällä siis 32,6 virhepistettä ja kouluradan jälkeen tuloksissa kolmanneksi! Vautsi!

Numerot pääosin kuuttapuolta ja seiskaa, huonoin numero oli käynnistä raviin kutonen. "Pehmeyttä siirtymisiin, tasainen sujuva suoritus." Tosin tämä kaikki selvisi vasta seuraavana päivänä koska olin niin kisatöhö, että unohdin hakea koulupaperini.

Kouluradan jälkeen käveltiin heti ja sitten laskeuduin ratsailta ja tuijoteltiin puiden varjosta kaverin esterata.

Ongelmia:
alkuun oli aika löysä verkassa
kuski oli hieman nuutunut
olisi voinut olla aktiivisempi radalla
nyki tarpeettoman paljon
siirtymät radalla eivät olleet kovin ihania

Parannusta:
verkassa tuli aika kivaksi
rikkeetön rata
oli kiva kun sai keventää ravissa halutessaan

Hanski videoi ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora