maanantai 5. elokuuta 2019

Liikkeellelähtöjen parantamista ja leiskauttelua

Maanantaille tuli iltavapaa, joten pääsin Assin kanssa hyppärille. Lämmintä oli lähemmäs parikymmentä mutta silti varustauduin alkukäynteihin t-paidan lisäksi fleecellä. Nyt käytiin lenkki lammen ympäri alakautta. Mennessä Assi oli vähän epäluuloinen mutta eteni. Tiellä hätkähteli useammin, liikkeet olivat kuin kompasteluja, pieniä ja teräviä. Puskissa lammen lähellä Assi oli sitä mieltä ettei tästä kannata mennä, jumitteli ja pakitti. Määrätietoisesti pyytämällä päästiin kuitenkin ohi eikä tullut hepuleita. Kiersin vielä parkkiksen ja meni pari minuuttia yliajalle. Ope oli jo maneesissa nostelemassa puomeja kun päästiin paikalle.

Alkuun maneesissa oli 5 hevosta. Hyvin mahduttiin kuitenkin. Kävelin vielä hetken ja kun lähdettiin raville niin oli alkuun aikamoista matamista. Raipasta ei juuri parantunut. Yritin tosiaan nostaa kannuksia open käskyn mukaan ylemmäs mutta ymmärsin homman väärin. Nostin kyllä vähän remmeistäkin mutta ylöspäin töröttäminen chapsien päällä ei suinkaan ollut tarkoitus. Hyvä, ja sain pudottaa ne takaisin alas.

Mentiin alkuverkassa askellajit itsenäisesti läpi. Ei erityisen lennokasta ja laukkasi vinossa. Eteni kuitenkin eikä matanut.

Välikäyntien jälkeen aloitettiinkin heti ristikolla. Vasemmassa kierroksessa pari kertaa. Sujuen. Yläkroppani heilui taas ihan liikaa ja ylimyötäsin hyppyihin. Tänään siitä ei kuitenkaan tainnut tulla sanomista. Sitten toisesta kierroksesta kertaalleen sama ja sitten suora linja ristikolta pystylle. Ensin viidellä mutta lipsahti kuudes. Heti uudestaan. Suju laukkaa, rennot kyynärpäät, käsiä alemmas ja lähemmäs harjaa. Sitten päästiin viidellä.

Alkutunti tultiin tuota suoraa linjaa molemmista suunnista sekä lävistäjän okseria. Assi virkistyi liikkumaan mutta aloitti aina vähän hitaammin. Raippa ei auttanut vaan riittävä tahdonvoima ja jalat. Okserille pari kertaa sössin paikan. Ei saanut hidastaa kohti estettä, eikä valua pitkäksi. Kovasti samanlaisia ongelmia kuin Hempankin kanssa. Assi lisäksi loikki mieluusti yhä oikeasta reunasta. Okserilla vain vähän sivusta, sarjalla ihan roimasti.

Sarja taidettiin tulla vain kolmesti, joka kerta radan osana. Sujui hyvin mutta varsinkin b-osan hypyssä ponnisti vahvasti kohti seinää. Vaikka ope nosti esteen oikeasta reunasta reilusti korkeammaksi niin silti mentiin aivan reunasta yli. Pelotti taas varpaitteni ja tolpan kohtaaminen.

Tänään tehtiin hommat aika reippaassa tahdissa eikä Assi saanut superpitkiä lepokäyntejä missään vaiheessa. Rata tultiin ehkä kolmesti: suora linja, okseri, sarja ja linja toiseen suuntaan eli 7 hyppyä. Päädyissä Assi kulki aika suorana enkä saanut taipumaan sisäjalan ympäri. Ei onneksi kanttaillut kovin pahasti. Ekan linjan jälkeen tuli pari kertaa pukkeja mutta veikkaan aiheuttaneeni ne itse. Kun sain jalkani rennommiksi niin pukit loppuivat. Ja kun sain käsiä rennommiksi niin laukka lähti sujumaan paremmin eteen. Yleensä ekalle linjalle luikahti viides askel mutta paluusuuntaan tultiin sujuvasti neljällä.

Lopuksi treenattiin vielä liikkeellelähtöä ja venymistä. Välissä pitkät ohjat, ohjat heti takaisin ja uudestaan. Vikalla kerralla piti jopa pidättää että mahduttiin linjalle neljällä. Huikeaa. Lopuksi vielä yksi hyvän mielen hyppy.


Kuvassa on Assin naamahiki.
©minä


Assi hikosi ihan kunnolla. Takasten välistä ja otsahihnan alta vaahdossa sekä naama märkä kuin kastelukannulla kasteltu. Käveltiin hetki ja Assin askel todella veti. Välillä ei olisi malttanut kävellä vaan ehdotteli ravia. Ratsu tuntui vaihdetulta! Ravissa eteni reippaasti mutta sain hyvin kuulolle. Taivuttelin mutten enää kouluratsastanut kovin tehokkaasti. Ehkä siksi ei ihan tasoittunut niin hyväksi kun kykenee. Lopuksi keräsin vielä open kanssa esteitä ja vielä senkin jälkeen talutin Assia. Tallissa humma sai kunnon läpipesun.


Saatiin myös yhteispose. Saattaa olla ensimmäinen poseerauskuva laatuaan.
©Jesse

Ongelmia:
alkukäynneissä pihalla peruutteli matkan varrella
lähdöt esteille olivat hitaita
Assi vietti hypyissä oikealle
pari pukkia linjan jälkeen oikealle (jotka taisin aiheuttaa itse)
muutama huono ponnistuspaikka
kertaalleen lipsautin "mutku ei tämä mene"

Parannusta:
ei kieltoja eikä kaatoja
ope sai kuskin ratsastamaan tehokkaasti
Assi heräsi liikkumaan reippaasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora