torstai 8. elokuuta 2019

Kevyt dressagepalautuspäivä

Torstaina Hempalla oli eilisten maastistreenien jäljiltä kevyempi päivä. Sain junnun katsomaan peräämme, joten ihan itsekseen ei tarvinnut mennä. Suunta oli samalle pikkukentälle kuin tiistaina. Vähän uhkaili taas sateella muttei tullut monta pisaraa. Lämmintä oli lähemmäs parikymmentä ja kosteaa, joten t-paidassa tarkeni hyvin.

Pyörin ensin tovin pitkin ohjin, siinä tuntui takaa jäykältä. Sitten maltillisesti lyhensin ohjat ja taivuttelin pitkän kaavan mukaan käynnissä. Käveli puhtaasti ja sujuen. Vino ja hitusen epätasainen mutta sangen hyvä.

Ravissa vasen kierros oli taas tänään helpompi ja tasaisempi. Jokunen kerta vaihdettiin suuntaa. Kun Hemppa sai jolkottaa kuskin häiritsemättä niin oli hyvin tasainen. Mutta kun piti lyhentää, suoristaa, aktivoida ja asettaa niin yritti kyllä monenmoista konstia ettei tarvitsisi. Raippaa piti käyttää niin monta kertaa että tulee toivottu reaktio (eli eteen). Oikeassa kierroksessa perä halusi keskelle ympyrää ja sitä suoristeltiin pois. Vasemmassa kierroksessa nojaili sisäohjaan. Rehellisempi asetus, korvat samalle tasolle. Vasen pohje rupesi menemään läpi ja vasemmalle kaatuminen vähenemään.

Aloitettiin vasemmasta laukasta. Sama juttu eli kun Hemppa sai mennä rauhassa ja vähän pitkänä niin oli oikein tasainen. Mutta lyhentäminen, suoristaminen ja aktivointi eivät maistuneet. Nyki ohjia muttei sen pahempaa. Yritin pitää taas keveän ja eläväisen tuntuman. Parani hyväksi ja rullasi kauniisti kolmitahtisena.

Vasemman laukan jälkeen oikeakin oli hyvä. Siinä tosin halusi olla vielä enemmän mutkalla ja vastusteli ja nyki pahemmin. Raipalla pikemminkin hidasti ja kohosi edestä. Mutta ei pukitellut. Kun suoristaminen lopulta onnistui niin yhtäkkiä alla laukkasikin ihan tasaisesti ratsu kahden ohjan tuntumalla ja kerrankin sangen rehellisesti asettuneena! Näyttää sangen hyvältä, taisi olla kommentti. Hemppa tuntui jopa lyhyeltä!

Kevyessä ravissa tasaisuus säilyi ja alla oli aika makea ratsu. Jes!

Loppukäynnit mentiin keskenämme ratsastusreittiä pitkin. Ei ongelmia. Työskentelyosuus oli ehkä puolisen tuntia ja kaikkine lepokäynteineen olin vajaan tunnin selässä. Silti Hemppa hikosi taas märäksi. Mutta olihan nyt lämmintäkin.

Nyt sain lisäjohdatusta "oman hevosen" kanssa reissaamiseen ja punnitsin itse Hempan heinät, siivosin kasat karsinasta, täytin vedet ja laitoin iltaruoat (kivennäinen).

Ongelmia:
vastusteli alkuun hommiin joutumista
raipasta pikemminkin kokosi kuin lähti eteen

Parannusta:
tuli todella hyväksi kaikissa askellajeissa
käyttäytyi tolkusti
on aina niin ihana ja hyväkäytöksinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora