perjantai 30. elokuuta 2019

Avuille hakemista sekä peräänkatsoja

Perjantaina menin taas Hempalla. Toivoin että jos joku ehtisi tulla vähän katsomaan perään. Junnu ja poni olivat samaan aikaan kentällä ja ope tuli kentän laidalle vähän molempien avuksi. Keli oli vähän alle parinkymmenen ja ihan alkuun tuli pikkuinen sadekuuro. Ei kastuttu. T-paidalla tarkeni mutta ötökät häiritsivät.

Alkuun siivosin muiden läjät kentältä. Ratsailla taivuttelin pienen hetken käynnissä ja sitten hölköteltiin ravissa. Ihan ok, joten otin laukat melko pian. Rullasivat ihan ok molemmat. Kyselin opelta että mitä pitäisi muuttaa. Meno oli kuulemma ihan kelvollista helppoon ceehen. Vastasin etten tahdo tehdä kelvollista rataa vaan voittaa!

Jatkettiin hommia siirtymillä. Käynnin ja ravin välillä suht tasaista. Kuski ei vaan saa himmailla ravia pois. Ravin ja laukan välillä olikin enemmän tekemistä. Ratsu suoraksi (turpaa sain alemmas vain taivuttamalla), valmistele. Eikä edelleenkään saanut jäädä himmailemaan ravia siirtymän jälkeen. Molemmissa heti siirtymästä eteen. Parani vähän ja vasen kierros oli helpompi.

Sitten hurauttelin huomisen kouluohjelman (tutustumisluokan ohjelma he C) läpi. Todellakin hurauttelin. Aika juoksentelemalla meni. Ei lujaa muttei kovin ajatuksella. Lisäksi poni seisoi yhdessä kulmassa, joten en saanut ratsastettua siihen kulmia. Kai olisi sitten pitänyt mennä vain reilummin sisäpuolelta. Tehtiin tehtävät mutta leväperäisesti. Volttien koko oli jotain esteiden ympärillä. Laukkalävistäjä putosi liian aikaisin raville (myös verkassa kävi näin). Keskilaukkoihin tuli jotain eroa mutta molemmat siirtymät laukasta raviin olivat turpa ylhäällä. Käynnissä ei soljunut eteen.

Kommentit olivat että ihan riittävän hyvä tms. Ehdotin että menisin uudestaan muttei kuulemma tarvitse. Tai että tekisin siirtymiä muttei kuulemma kannata nyt tehdä enää enempää. Tässä vaiheessa olin ollut kaikkineen 37 minuuttia selässä. Laukkalävistäjät jäivät aika kammottavaan kuntoon. Pitää huomenna verkassa tehdä vastalaukkoja ja parantaa.

Hölkkäsin vielä ravia loppuun. Yritin pitää hellän käden ja nyt Hemppa rupesi polkemaan tarpeeksi takaa jotta tasoittui tuntumalle. Suunnanvaihdot ja temponmuutokset rupesivat vihdoin toimimaan tasaisessa muodossa. Kuskin silmään lensi ötökkä ja osa loppuverkasta meni osanäöllä.

Loppuun vielä läjien siivous ja hitusen seuraamisharjoituksia. Tallissa ämpäripesu pesupaikalla ja vähän harjan siistimistä. Ihan liian pimeää siihen puuhaan.

Ongelmia:
nyki ohjia
hommat jäivät aika levälleen ratatreenin suhteen
loppuverkassa meni ötökkä silmään
toinen ötökkä taisi mennä henkeen

Parannusta:
semiryhdikäs
siirtymät paranivat
ihan lopuksi ravissa tasoittui

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora