tiistai 13. elokuuta 2019

Hikistä perustyöskentelyä suoristaen maneesissa

Maanantaina Hempalla oli vapaa ja käytiin kävelylenkillä, "koiralenkillä".


Hemppa katseli jalkapalloilua ja kukkien kastelua vapaapäivänään.

Tiistaina Hempalla oli tavallinen perusratsastuspäivä. Humma oli päässyt aamusta tarhaamaan. Varustamisen hoidin taas ylätallissa koska kaikki kamppeet olivat siellä. Hemppa muutti tässä välissä muistaakseni hetkeksi alatalliin. Ensin oli ullakolla. Harjatessa huomasin että takajalan rupi (kolautti Turkalla esteeseen) oli irronnut ja se suihkuteltiin sitten ennen ja jälkeen ratsastuksen.

Tarkoitus oli mennä pihalle mutta pikkukentällä oli ratsastuskoulun tunti ja isolla kentällä näytti estetreeneiltä. Mentiin siis maneesiin. Pihallakin olisi tarennut t-paidassa.

Isossa maneesissa oli poni hyppäämässä ja mentiin joukkoon. Myöhemmin paikalle tuli toinenkin hevonen.

Kävelin pitkään alle ja käyntitaivuttelu oli pitkällinen prosessi. Hemppa oli vastahakoinen ja epätasainen. Raippa oikeassa kädessä aiheutti jokusen takapotkun/pukin mutta tokeentui nopeasti kun sanoin ettei protestointi ole ok eikä auta. Tasaisuuden hakemiseen menikin sitten pidempään.

Ravissa oli yllättävän hyvä siihen nähden millaista nykimistä käynti oli ollut. Jäätiin ravaamaan takapäätyyn ympyrälle. Ohjeet olivat aika tavallisia. Ei saa juosta liian lujaa. Ratsu raiteilleen ja oikeassa kierroksessa takaosa ei saa jäädä sisälle. Tasoittui hyvää vauhtia.

Taidettiin ottaa vasen laukka ensin. Ympyrällä myötälaukkaa, sitten lävistäjän kautta vastalaukkaan ja sitäkin tovi. Sitten takaisin myötälaukkaan. Yllättävän hyvä. Ravissa laukan jälkeen tuli 4 oikein hyvää kevyttä ja ryhdikästä askelta ennen lepoa. Hemppa oli läpimärkä ja pidettiin välikäynnit.

Harmi vaan että tauon jälkeen Hemppa kysyi taas että onko pakko ja ravi alkoi jäkittämisellä. Mutta onneksi tasaantui nopeasti. Oikea laukka tuntui kulmikkaammalta ja vastalaukkana hieman työläältä. Ei rullannut niin hyvin kuin vasen.

Lopuksi oikeaan kierrokseen Hempasta irtosi omalla mittapuullani yhdeksikön ravia. Suorana, letkeänä, taipuisana ja kuuliaisena. Olisi voinut olla vielä kevyempi, ilmavampi ja irtonaisempi mutta ei nyt ihan täydellisyyttä odotettukaan. Oikein hieno silti.

Hemppa oli treenin jälkeen ihan läpimärkä ja samalla lailla naamasta kuin kastelukannun jäljiltä kuin Assi oli. Keräsin läjämme ja sitten kipusin takaisin kyytiin ja käytiin loppukäynnit maastossa.

Hemppa taisi nähdä maastoreissulla elämänsä ensimmäisen kickbiken, polkupyörän peräkärryn sekä betoniporsaat (jollei ole tarhasta näkynyt). Pahinta oli betoniporsaat. Matkan varrella säikähti myös kaivinkonetta vaikka alkuun vaikutti ihan rennolta. Ehdotti asvaltilla poistumista paluusuuntaan eikä kuski arvostanut nopeita jalkaliikkeitä liukkaalla alustalla. Kaivinkone pysähtyi siksi aikaa että päästiin ohi. Heti kulman takana vaani rekka keskellä tietä. Siitä ei päästy ohi ja kiertotiellä oli tuijottavia kaivonkansia. Jumiteltiin tovi kunnes rekka poistui. Ei ollut kiirettä niin sama oli vähän siedättyä kaupungin tohinaan.

Ongelmia:
alkuun vastusteli tuntumaa
muutama takapotku
maastokäyntilenkillä oli paljon jännää

Parannusta:
suoristui hyväksi
ravi letkistyi mainiosti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora