perjantai 8. helmikuuta 2019

Laiskempi Lili

Riitan kommentti siitä etten ole tarpeeksi hyvä päästäkseni ratsastamaan ilmaiseksi kimpaannutti sen verran että sovin viikonlopusta Einolassa. Siellä oli hummia liian vähäisellä liikunnalla. Ja kun vähän autoin muutamassa tarhauksessa niin majoituksestakaan ei tarvinnut maksaa.

Keli oli Imatralla hyvin samankaltainen kuin Hyvinkäällä. Tolkuttomasti lunta, ehkä vielä vähän enemmänkin. 70 cm pintaan. Plussalle pudonnut keli ja tihkua. Lumet vielä maneesin katolla.

Perjantai-illalle sain kaksi ratsastettavaa: Lilin ja Candyn. Ensin Lili. Sille toivottiin noin kolmen vartin liikutusta pidemmällä kaulalla. Lilillä en ollutkaan koskaan ennen mennyt.

Hoitaessa oli kiltti mutta vähän hyöriväinen. Laitoin käytävällä kuntoon. Suitsitelineessä oli myös "kauhukahva" eli jalustinremmi kaulan ympärille. Laitoin sitten suosituksesta senkin varmuuden vuoksi. Ei tullut tarpeeseen.

En löytänyt pitkää raippaa, joten mentiin esteraipalla. Lili tuntui hyvin ratsastetulta. Kääntyi 6-vuotiaaksi ja on varsonut. Korkeutta 174 cm ja tuntuikin hoitaessa Hemppaa isommalta. Selästä tuntui ihan passelin kokoiselta.

Lili kulki nätisti tuntumalla. Välillä piti vähän muistuttaa mutta käynti ja ravi pääsääntöisesti oikein nätillä kaulalla. Tosin ravissa olisi voinut olla enemmän vauhtia. Nyt puuttui ope huutamasta että lisää. En mitään kovin ihmeitä tehnyt. Parit käyntiväistöt ja ympyröitä.

Laukka ei sitten ollutkaan niin yksinkertainen juttu. Nosti ja pudotti pois. Eikä laukkaa meinannut sitten enää löytyä. Pohdin että joko ehdin uuvuttaa tamman mutta tuntui hyvin epätodennäköiseltä koomaravistamme. Huomasin myös että oma oleminen ei parantunut selässä kun laukka ei noussutkaan. Ei huojuminen kyllä yhtään auttanut. Raipan käyttö auttoi paremmin. Eikä edes tullut mitään pahempia muuveja. Vasempaan laukkaan sama juttu. Mutta lopulta saatiin laukattua sen verran kuin halusin. Tosin kaunista se ei ollut millään mittarilla.

Loppuhölkät, käynnit ja pikaisesti pois ja seuraava ratsu tilalle.

Ongelmia:
ei ollut kovin aktiivinen
laukat
pari minisäikkyä puolen askeleen verran sivulle

Parannusta:
kivan tasaiset liikkeet
kiltti hoitaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora