lauantai 9. helmikuuta 2019

Huomattavasti eilistä parempana

Maneesi oli klo 11 - 14 varattu tunneille. Tuntilistaa katsoessani huomasin että kahdentoista he B tunti hyppää ja puolet ratsastajista oli perunut. Puhuin itseni mukaan sinne. Vastaus oli että Candylla voi mennä. Näin siis neljänneksi ratsastajaksi mukaan.

Candy oli alusta asti sangen hyvä. Ope puhui asiaa takajalkojen työnnöstä ja sai minut ratsastamaan aktiivisesti. Candy hoiti oman osuutensa. Kulki pääosin kivan aktiivisesti ja pyöreällä niskalla. Välillä vastusteli asetuksen vaihtoa. Muutama ohjattu ympyrä. Eteen, eteen. Verkassa mentiin vain vasen laukka, kaikki kerrallaan. Ympyröitä ja suoraa. Pienen alkujäykistelyn jälkeen rupesi rullaamaan kivasti.

Estetehtävä oli yksinkertainen. Ympyrällä (soikiolla) kahta pystyä. Meidän suoritusvuoromme oli tokana. Ensin vasen kierros. Ja loikittiin ihan hyvän aikaa yksi kerrallaan, tuli kivan monta toistoa. Niskaa vähän rennommaksi Candylta. Laukka vaihtui muutaman kerran hypyissä vääräksi. Painoa enemmän molemmille jalustimille. Päädyissä hepo ei meinannut kääntyä, molemmilla käsillä ajatus käännöksestä. Osasin oikeastaan korjata jo aika pienestä vihjeestä. Tuli aika kiva.

Vaikeinta oli oman vuoron koittaessa liikkeelle pääsy. Candy juurtui Grinin tapaan aloilleen. Komensin ihan kovasti että kaviot irtosivat pohjan pitovoimasta.

Oikea kierros oli tasaisempi. Myötälaukat. Kaarteissa kuski ei saa kenottaa sisään. Osasin korjata tämänkin hyvin. Pysyttiin myös oikein näppärästi linjoilla. Hankalinta oli ratsun myötääminen tuntumalle. Työstä sisäjalan ympäri, aktiivinen sisätakanen. Candy oli kaulastaan jännittynyt. Hypyt sain skarpattua siisteiksi vaikka tuntui nyt enemmän löysältä.

Lopuksi tultiin vielä 3 esteen rata kahdesti. Oikeassa kierroksessa ympyrällä laukka hyväksi, pitkän sivun pysty, lävistäjällä pysty ja toisen pitkän sivun pysty. Ensin ihan ok-kierros ja jälkimmäinen oikein siisti. Ympyrällä rupesi jo vähän kiihtymäänkin.

Lopputunnista tuli vähän lumia maneesin katolta. Hepat eivät välittäneet yhtään. Loppukäyntien aikana kuului vähän lisää ääniä. Loikkasin alas selästä kun muutenkin oli kiire nakkihommiin. Eikä siinä sitten mitään. Seuraavan tunnin aikana lumia tuli enemmän ja hepat (kuskit) säikkyivät.

Ongelmia:
välillä tuntuman epätasaisuus
jumit liikkeellelähdöissä ehkä kolmesti
vasemmassa kierroksessa vaihtoi muutaman kerran laukan vääräksi hypyssä
oltaisiin tarvittu oikeankin laukan verkka alle
vähän tippui lumia katolta (ei haitannut ketään)

Parannusta:
oikein hyvä opettaja
vasen laukka oli paljon parempi kuin eilen
viimeinen 3 esteen kierros oli oikein sujuva ja tyylikäs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora