keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Taas paljon eilistä paremmin

Keskiviikkona jatkettiin kouluratsastusharjoituksia Sakun kanssa. Jo eilen tuli juonipaljastuksena että tehdään tänään samaa tehtävää. Turpahihna jätettiin hiertymien takia pois. Hassusti Saku näytti mielestäni sirommalta ja somemmalta ilman sitä. Ratsain en huomannut eroa. Ratsukoita tuli tunnille vain 2.

Pakkanen oli salakavalasti kiristynyt, -9°C mennessä. Käytännössä siis napakammalla tuntumalla välikausihanskoissa näpeistäni oli alkutunnista lähdössä hyvää vauhtia tunto. Tänään kelpasi open ehdotus laittaa sen rukkaset hetkeksi omien hanskojeni päälle. En saanut ohjia pidettyä rukkasten kanssa kunnolla käsissä ja lyhentäminen oli hankalaa. Ratsastus kärsi heti. Onneksi olivat tehokkaat ja muutaman kierroksen jälkeen näpit olivat lämmenneet niin että pärjäsin lopputunnin omilla hanskoillani.

Tänäänkin aloitettiin keskiympyrältä. Tarpeeksi lyhyet ohjat. Nytkin oli raippa alusta asti mukana. Nyt tuntui että sain alusta asti paremman otteen Sakuun. Lyheni ja keskittyi hommiinsa. Oli taas läpi tunnin entistä tasaisempi. Kuunteli alkutunnista puolipidätteet eilistä paremmin. Sitten ravissa sama homma. Aktiivisuus oli parempi eikä jännittynyt niin herkästi. Oikea kierros oli taas parempi. Vasemmassa vähän juoksi alta rukkascasen ajan. Taivuta kunnolla myös kropasta, ei pelkkää kaulaa.

Eilisestä poiketen tänään tehtiin myös muutamat raviväistöt keskilinjalta uralle. Sekä ravivoltteja. Oikea kierros oli helpompi, vasen hankala. Oikea parani ja lopulta vasempaankin lakkasi kaatumasta volttien lopulla sisään ja kiirehtimästä. Sangen näppärää menoa. Väistöissä ope kaipasi isompaa ristiastuntaa. Päästiin paremmin sivulle mutta taisin samalla jäädä suuhun kiinni, sillä tässä oli kuulemma suu auki. Tunnin jälkeen vasta muistin että mitä mahtoi taas ulkopohje hääräillä väistöissä. Ei luultavasti mitään. Asetuksen kanssa meinasi tulla kiire. Nyt tuli kivasti toistoja, vielä olisin voinut tehdä jokusen lisää.

Laukannostot tehtiin omaan tahtiin keskiympyrältä käynnistä. Ensin oikea kierros. Pari ensimmäistä oli huonompaa mutta sitten keksin aktivoida Sakun käynnissä paremmin. Ope hiillosti tuntikaveria, joten sain tehdä tämän aika rauhassa omaan tahtiin. Nostot paranivat näppäriksi ja oikea laukka oli oikein kepeää ja lyhyttä. Suoraan laukasta käyntiin ei päästy mutta suht nopeasti kuitenkin. Odotin että vasen kierros on hankalampi, olisin voinut vaihtaa suuntaa jo vähän aiemminkin.

Ennen nostoa avustava pohkeenväistö tehdään tilanteen mukaan eri puolille. Vasemmassa kierroksessa ope kommentoi että Saku voisi olla paremmin oikean takasen päällä (eli astua oikealla takasella paremmin alle), eli ennemmin oikean pohkeen väistö. Itse olin ajatellut enemmän pois vasemman pohkeen päältä. Kuten arvattua niin vasen oli voimattomampi kierros. Kyllä niistä silti ihan tunnistettavia nostoja tuli ja nämäkin paranivat. Mutta laukassa muoto oli avoimempi. Kivan hyvin kyllä reagoi pois vasemman pohkeen päältä kun sitä laukassa pyysi. Käyntiin tuli oikeaa kierrosta huonommin. Mutta huomattavasti paremmin kuin eilen.

Loppuverkassa oli taas kivan tuntuinen. Kevyt ja kuulolla. Kuskinkin sormet lämpiminä. Näemmä tämä kaksi päivää putkeen samoja asioita ja humma itseni jäljiltä auttaa. Taas meni eilistä paremmin. Rupeaa tuntumaan siltä että rupean taas saamaan uusista juonista kiinni. Yksi sellainen on, että nykyään yhden tunnin aikana voi keskittyä jo aika moneen asiaan ja näitä myös muistuu mieleen.

Ope kommentoi ratsastustyyliäni aktiiviseksi. Siksi harjoittelen Sakun kanssa, jotta pääsen harjoittelemaan ratsun rentoutta. Aktivismissa kun riskinä on se, että hevonen jännittyy herkästi.

Ongelmia:
sormeni jäätyivät alkutunnista
Saku äkäili vatsan alta harjausta (ei ollut eka kerta)
välillä tuntui taas vähän etunojaiselta
selkälihaksissa tuntui (vähän eilistä vähemmän) tämänkin tunnin jälkeen
yksi raviväistö meni Sakun suu auki

Parannusta:
turpahihnan puuttumista ei huomannut selkään
vasemman kierroksen ravivoltit paranivat
laukat olivat tänään sangen näppäriä, varsinkin oikea
oli useamman kerran edestä kevyt
ei ollut kiinni vasemmassa ohjassa
sain omat käteni pidettyä sangen rauhassa
lähtiessä ei ollut pilkkopimeää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora