lauantai 9. helmikuuta 2019

Tasainen ja reipas juniori

Päivän kolmanneksi ratsuksi pohdin uutta Hanttia. Mietin että otan sen tai Rosan sen mukaan kumpi on sisällä. Molemmat olivat sisällä, joten arvelin että Hantti ei paina kädelle kuten Rosa ja sillä olisi mukavampi aloittaa.

Etukäteen varoitettiin että saattaa oikeasti purra. Minulle oli varustaessa oikein kiltisti. Toki aloitin rauhassa rapsuttelemalla ja laitoin kiinni. Ei edes luiminut. Vaikeinta oli takasten puhdistus kun perä seilasi karsinassa eestaas. Pelkäsin jääväni alle. Maneesin katolta putoili lumia ihan kunnolla, joten laitoin varmuuden vuoksi korvahupun. Pihalla tihutti räntää.

Maneesissa oli valmennus menossa, sen lisäksi kaksi itsenäisesti menevää. Osattiin liikkua sangen näppärästi eikä tullut törmäyksiä. Lumia ryskyi koko tunnin tasaista tahtia alas. Kuski jännitti tätä ensimmäiset 40 minuuttia, hummaa ei kiinnostanut pätkääkään. Eniten säikkyi valmennuksessa ollut heppa ja Hantti otti välillä vähän kierroksia sen ryntäilyistä.

Alkuun olin sangen pinkeänä lumien takia (minäkin olisin tarvinnut korvatulpat) ja humma tuntui myös pinkeältä. Alkuun narskutteli vähemmän, myöhemmin enemmän kun tasoittui paremmin tuntumalle. Mutta tasainen käsi ja lisää jalkaa (vaikka oli reipas) saivat humman lopulta rupeamaan rentoutumaan tuntumalle paremmin ja paremmin. Ei tullut ihan tasaista mutta suht asiallinen.

Ravissa oli hyvin vauhtia mutta ohjautui ja kuunteli pidätteet. Ei tuntunut juoksevan alta. Allekirjoitan omistajan väitteen että tarvitsee tukea ohjista. Kompasteli jokusen kerran ravissa.

Yritettiin alkuun laukata samalla kuin muutkin. Nosti laukat näppärästi mutta ei vaan mahduttu. Eikä ollut niin ketterä että olisi ollut hyvä ympyröidä. Lujaa eteen. Laukattiin lopulta kun muut lopettivat. Saatiin koko ura vapaaksi ja siinä sujui hyvin. Paljon helpompaa kuin Lilillä!

Vasta tunnin jälkeen selvisi että Hantti on vasta 5 v. Oikein kiva ja tolkku!

Ongelmia:
takasten puhdistus
kompasteli ravissa
kuskia jännitti putoavat lumet
ei mahduttu laukkaamaan samalla kun muut

Parannusta:
ei välittänyt tippuvista lumista yhtään
rentoutui tuntumalle
kivan reipas
kiltti tallissa (vaikka muuta väittivät)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora