keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Irrota ja eteen

Keskiviikkona olin tällä viikolla jälkimmäistä kertaa Assilla. Nyt oli koulupäivä ja lähdettiin kokeilemaan uutta opea. Samaa, joka pitää omistajallekin tunteja. Ohje oli kävellä alle ja näin myös tein. Ravit lähdettiin tekemään ohjattuna ja ihan hyvä näin. Nyt tuntui heti alusta asti siltä että työskennellään. Irrottele ohjista ja eteen. Nämä olivat oikeastaan käskyt läpi tunnin.

Toivoin etukäteen ettei minua piiskata henkihieveriin. Alkuverkka oli itselleni tunnin raskain osuus kun Assi ei vielä edennyt kunnolla. En silti onneksi hengästynyt samalla tavalla kolme kierrosta puuskuttavaksi kuin kisaverkassa. Suoraa uraa ja ympyröitä. Ihan hyvät pätkät ravia ja taidettiin mennä laukatkin. Jos pohkeista ei mennyt eteen niin raippa.

Mitään kovin ihmeellisiä ei tehty. Ope ehdotti päivän aiheeksi siirtymiä ja kelpuutin tämän mieluusti. Ne kun parhaimmillaan virittävät Assin hyväksi.

Ravissa Assi lähti jolkottamaan tässä vaiheessa reippaasti itse eteen. Vähän tuntui juoksevan alta. Open ohjeet taisivat silti olla vielä aktivointia. Tasaiselle tuntumalle en Assia oikein saanut sillä kuolainta piti liikutella jatkuvasti. Auttoi kyllä siihen kun yritti makoilla vähän vasemmassa ohjassa. Sitä ei päässyt tänään juuri tekemään vaikka vähän yritti. Jossain välissä yritti ravista hidastaa tarpeilleen. Ohje oli että eteen ja sain kai niukasti pysymään ravissa. Ope sanoi että mieluummin siivoaa levinneet etäältä kuin opettaa Assin pysähtymään. Sitä kun tarjoaa jo valmiiksi.

Alassiirtymät olivat alkuun Assin tapaan lösähdyksiä. Liikuta kuolainta siirtymän läpi, ratsasta eteen. Tehtiin samoin kuin syksyn open kanssa eli ravista vaihtelevan mittaisia käyntipätkiä ja takaisin raviin. Välillä Assi laittoi lomavaihteen päälle heti käynnissä eikä lähtenytkään takaisin raviin. Silloin muistutus raipalla. Ja sen verran jämäkästi että jotakin tapahtuu. Välillä Assia sai motivoida ihan kovasti hommiin, välillä lähti pienellä pohjeavulla. Odotin että olisi hermostunut komentelustani jossain vaiheessa muttei tullut mitään protestia. Ravi muuttui ihan isoksi ja rupesi olemaan jo tekemistä mukana istumisessa.

Vasen laukka mentiin samaan syssyyn ja toimi siinä oikein näppärästi. Pidätteitä (liikuttele kuolainta) ulkoa etteivät lavat karkaa. Aktivoi eteen. Raippa ulkokäteen ja herättele takajalat hommiin. Tunsin aika kivasti mitä piti säätää. Taidettiin tehdä siirtymiä laukasta raviin ja takaisin. En muista enää ihan tarkasti. Sain kehuja kun komensin itse eteen.

Laukkapätkien välissä pidettiin pidempi käyntitauko. Ravin kautta takaisin laukkaan. Vähän oli sellainen olo ettei ole tarpeeksi aktiivisuutta ja että laukka ei luultavasti nouse. Enkä tunnusta että olisin siksi itse tehnyt huonoa nostoa. Mutta laukkaa ei irronnutkaan vaan jumahdus. Siitä toki komennettiin laukkaan ja tehtiin sitten lisää nostoja. Heti ravissa ajatus eteen. Osasta huomasin menikö paremmin vai huonommin. Mutta pelkkä aktiivisuus ei riittänyt vaan piti olla myös pyöreänä kuolaimella. Ja kun tuli rennosti alas ja sain kehuja niin siirtymä tuntui vähän etupainoiselta.

Kivasti Assi rupesi kyllä liikkumaan. Sain sitten laukasta jäädä keventämään ja nyt oli letkeä ja taipuisa. Vähän avoja, ympyröitä ja suunnanmuutoksia. Kivasti säilyi hyvänä kierroksen vaihtuessakin kun itse keskityin.

Ehdottomasti erilaisinta tässä tunnissa oli kuolaimen liikkeellä pitäminen. Nyrkin jännittämistä ja rentouttamista. Mutta kun juuri olen harjoitellut tiistaisin vakaata kättä niin nyt tuntui levottomalta. Pelkään että rupean vemputtamaan liikaa. Ei ole kuulemma tarkoitus että pää heiluu vaan pelkkä kuolain suussa. Eikä tämä mitään kovin kevyttä ollut, antaisin rankkuudesta 8,5. Helpotti vähän kun Assi rupesi liikkumaan omasta halustaan.

Ongelmia:
oli suht raskasta kuskille
alkuun siirtymät tulivat melko nenälleen
välillä Assi ei lähtenyt pohkeista eteen
isossa ravissa istuminen tuntui illalla selässäni
yritti kakkajumia
jälkimmäinen laukannosto ei onnistunut
istunnasta ei tullut yhtään kommenttia

Parannusta:
päästiin päätyihin asti
irtosi oikein lennokasta ravia hyvin selän yli
laukat rullasivat tänään kivasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora