maanantai 25. helmikuuta 2019

Venymistä linjoille ja sarjaväliin

Maanantaina jatkettiin hyppyhommia Assin kanssa. Maneesissa oli ollut ilmastoinnin huolto, joten siellä kuulemma pölisi. Pelkäsin paljon pahempaa mutta tuskin olisin edes huomannut jos en olisi tiennyt. Katsomossa ollut kela sen sijaan kauhistutti Assia aluksi. Mutta tästä päästiin nopeasti yli.

Tänään hyppärimme oli kaksari. Ope kasasi sarjan (jotain 7 metrin pintaan väli), siitä 4 laukan päähän pystyn ja viereen kaarevalla linjalla toisen. Sekä lävistäjälle okserin.

Ei päästy itsenäisessä alkuverkassa laukkaan asti kun tuli käsky kävellä hetki. Ravikin oli yhä uneliasta. Ohjattu verkka alkoi ravisiirtymillä. Ympyrällä temponmuutoksia. Puolet kevyttä- ja puolet harjoitusravia. Enkä kehdannut sanoa ettei selkäni tykkää tällä hetkellä alas istumisesta. (Illalla vähän jomotti mutta seuraavana aamuna oli taas suht hyvä.) Lopuksi tehtiin muutamia parin askeleen käyntiinsiirtymiä pisteissä. Aika hitaasti lähti raville.

Laukkaa mentiin vain muutama kierros maneesia ympäri. Piti kai mennä molemmat suunnat mutta ehdittiin vain toinen. Sitten tulikin jo käsky tulla lävistäjän ristikolle. Laukkaa ei ollut mielestäni ollenkaan tarpeeksi. Laukka hyväksi jo aiemmin ja odota kohti estettä. Ei oikein toiminut, sillä tuntui pudottavan käyntiin hetkenä minä hyvänsä jos vain odotan. Uralla piti siirtyä käyntiin. Meillä haaste oli pikemminkin päästä uralle asti laukassa. Tultiin jokusen kerran. Vähän heräsi eli parani. Lopulta meidän ei tarvinnut enää tehdä käyntiinsiirtymistä vaan ravin kautta laukan vaihto (jos ja kun ei vaihtunut hypyssä).

Seuraavaksi tultiin sama este okserina toisesta suunnasta eli ovelta. Sen jälkeen kaarteella kohti seuraavaa lävistäjäestettä ja sitä ennen seis. Kyselin selvennyksen että missä kohdassa pysäytetään. Kun nokka on kohti seuraavaa estettä. Lähestyminen okserille taisi olla taas kamalan löysä. Pysyttiin kuitenkin laukassa ennen ja jälkeen. Hieman vyöryvä pysähtyminen ja yritti hiippailla käynnissä. Kuitenkin pysähtyi noin 3 askelta ennen. Tämä riitti meille tätä harjoitusta.

Välissä tultiin vielä eri linja okserilta viereiselle pystylle. Ope kaipasi kuutta ja sanoi että seitsemänkin vielä ok. Assi herätettiin pitkällä sivulla hyvin liikkeelle mutta silti taisi hidastaa kohti okseria. En huomannut. Ratsastin välin roimasti eteen ja venyttiin juuri seitsemään. Hyvä näin, sanoi ope. Totesin etten olisi millään pystynyt kuuteen. Vastasi vakavasti että olisi onnistunut jos olisin pitänyt laukan samana kuin pitkällä sivulla.

Sitten sarjan pariin. Taidettiin tulla jo koko höskä. Oikeassa laukassa sisään. Sarja ja 4 askelta suoraan. Päädyn kautta toiselle pystylle (tiukka kaarre), sarja toiseen suuntaan. Toisen päädyn kautta okserille ja kaareva linja pystylle. Toivotut askelmäärät olivat 1, 4, 5, 1 ja 6.

Sarjalle tuli ylimääräinen askel. En ole ihan varma tuliko myös seuraavaan väliin. Päädyn kaarre levähti ulos vaikka yritin kuinka kääntää. Kamala usvatus ja suoristus sarjalle oli onneton. A:sta yli mutta linjaus oli kohti b-osan tolppaa. Ämpyilyn kautta Assi päätti juosta ulkokautta ohi. En ihmettele. Käsky oli tulla heti uudestaan. Pysyin laukassa ja jatkoin edellisen pystyn sisäpuolelta. Taisi venyä yhteen askeleeseen. Päädyssä laukka meinasi taas hyytyä ja hirmuisella usvatuksella venyi vikan välin kuuteen.

Kaveri hyppäsi välissä ja sitten me asenteella uusi kierros. Ensimmäiseen väliin stiplasi yhä kaksi. Muuten meni toivotuilla askelilla. Ensimmäinen kaarre yhä vähän leveäksi. Saattoi olla vääriä laukkojakin. Tehtävän viimeiset 3 askelta pystyi vihdoin odottamaan.

Me tultiin kuulemma loppu niin hyvin että nyt viimeisteltiin vain ensimmäinen linja. En muista saatiinko jo tässä vai vasta tämän jälkeen sarjaväliä 20 cm lyhemmäksi.

Seuraavan kierroksen töppäsin osin itse. Assi nosti väärän laukan ja sain korjattua vasta pitkän sivun lopussa. Siitä sitten usvatin lyhyen sivun yli eteen. Sarjaväli näytti taas jäävän pitkäksi, joten pelastin tilanteen raipalla. Ajoitus oli hyvä ja vaikutus juuri toivottu. Venyi 1 + 4 askeleeseen. Lopuksi taisi olla taas väärä laukka.

Mutta tämä ei vielä kelvannut. Seuraavalle kierrokselle ohje oli ottaa laukka hyvissä ajoin kuntoon. Lähdin ympyrän kautta pitkälle sivulle. Lisää eteen. Vielä lisää. Mätkäytin raipalla niin että Assi hermostui ja pukitti. Mutta tällä kertaa lähti siitä myös viipottamaan eteen. Laukka taisi olla ristillä mutta ohje oli jatkaa. Sarjaväli meinasi jäädä yhdellä ahtaaksi. Samoin seuraavassa välissä piti pidättää että neljä mahtui. Mainiota!

Se riitti meille hypyiksi. Olipa hyvä lopetus. Tosin unohdin kysyä että menikö Assi hoputtelusta etupainoiseksi.

Loppuraveissa yritti taas alkuun kiihdytellä mutta rauhoittui sitten siitä mukavaksi. Tuntikaveri sanoi että Assi ei näytä koskaan laiskalta. Yllättävää. Tänään hypättiin max 70 cm. Suurin osa taisi olla 65. Ihan passeli korkeus.

Ongelmia:
alkutunnista meni nahkeasti eteen.
yksi ohijuoksu
ylimääräisiä askeleita sarjaväliin
yksi pukki (raipasta)
vääriä laukkoja

Parannusta:
sangen hyvin toivotut askelmäärät
lopuksi sarja sujui aloitussuuntaankin (oikea) yhdellä laukalla
viimeisellä kierroksella Assi ajatteli eteen
oli kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora