keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Hidastelusta lennokkaaseen

Keskiviikkona koulutunti oli jo aikaisemmin. Olin töiden jälkeen ihan väsyksissä ja selkääkin juili jo valmiiksi sen verran että nappasin Buranan nassuun ennen tallireissua. Pakkasta -6°C.

Odotin alkuillan ruuhkaa mutta maneesi olikin tyhjä kun mentiin kävelemään. Lopulta hevosia oli ainakin 5 kerrallaan. Sain selkäni takia luvan keventää kaikki ravit, samoin verkkalaukkojakin sai istua kevyemmässä istunnassa. Tänään ei liikuteltu kuolainta yhtä runsaasti kuin viimeksi. Eniten tuli ohjetta "tuntuma ja eteen".

Aloitettiin taas sillä että Assi liikkuu jalasta eteen. En muista minkä verran tehtiin käyntiä alkuun mutta ravissa ihan antaumuksella suoraa uraa, ympyröitä ja jokunen kolmikaarinen. Vaihdoin lopulta omin lupineni suuntaa. Assi oli hidas ja kartteli takkikulmaa vasemmassa kierroksessa. Eikä tuntunut kovin ryhdikkäältäkään. Oman lauantaina alkaneen etukenoni ope arveli johtuvan selkäni varomisesta. Tämä ei käynytkään mielessäni mutta oli oikein uskottava selitys. Assi yritti hidastaa tarpeilleen mutta sain komennettua pysymään ravissa.

Laukassa eteen, vähän kuolaimen liikuttamista, ulko-ohjaa ja ulkopohjetta. Sisäpohkeen ympäri taivutus. Vasemmassa kierroksessa myös sisäpohkeella kammokulmaan. Ope totesi ettei pelkää oikeasti ja lähes pakotin Assin kulmaan. Myöhemmin rupesi menemään sinne paremmin. Assi ei tässä vaiheessa ajatellut vielä kunnolla eteen. Kuski oli alkuverkan jälkeen aika poikki.

Välikäyntien jälkeen heräteltiin siirtymillä. Yhä piti välillä näyttää raipalla että olen tosissani. Pysähdyksestä laukkaan. Parani. En muista mitä ravihommia tehtiin mutta laukassa ainakin loivia kiemuroita siten, että osa tuli vastalaukassa. Vähän piti väistellä muita mutta ihan hyvin mahduttiin. Assi piti vastalaukat hyvin. Asetusta kaaren suuntaan. Yhä piti ajatella paljon eteen ja ratsastaa karttelukulma kunnolla ja ennakoiden. Loivien kiemuroiden jälkeen Assi vasta heräsi liikkumaan. En muista tehtiinkö vähän jotain ympyrähommaa laukassa vielä loppuun.

Lopuksi tehtiin raviväistöjä. Käännettiin lyhyen sivun lopusta pitkän sivun sisäpuolelle ja väistettiin uralle. Vasen kierros oli vähän hankalampi, oikeassa rupesin saamaan juonesta kiinni. Yhä ulko-ohjani vuoti herkästi, varsinkin kulmissa. Mutta nyt Assi suoristui ja väisti välillä hyvinkin lennokkaasti.

Ihan loppuun jäätiin vielä ravissa pääty-ympyrälle. Pyöreämpään muotoon. Assi rupesi ajattelemaan itse eteen ja elo selässä helpottui. Jälkimmäiseen eli vasempaan kierrokseen rupesin ajattelemaan show-ravia ja Assista lähti ihan huikeaa menoa. Ope arveli että enempää ei irtoaisi. Nyt vihdoin eteni ja kulki lyhyenä lyhyellä kaulalla. Letkeästi, taipuisasti ja itsensä kantaen.

Tallissa yritin olla muka ripeä. Mutta kun Assi näytti mistä pitää rapsuttaa niin unohduinkin rapsuttelemaan ja nautin siitä miten mukavaa Assilla näytti olevan.

Ongelmia:
kuskin selkä juili jo valmiiksi
Assi oli alkuun taas lusmuilumoodissa
ulko-ohja meinasi jatkuvasti karata liian löysäksi
aika kovasti sai komentaa eteen
alkuverkka oli kuskille raskas

Parannusta:
tallille mennessä oli valoisaa!
ei tehnyt tasajalkatyssäyksiä alassiirtymissä
piti vastalaukat hyvin
kulman karttelu väheni lopputuntia kohti
meno parani loppua kohti
ravi oli lopuksi tosi makeaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora