keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Lennokkaana estetauon jälkeen

Keskiviikkona loppui estetauko Assin kanssa kun sain uuden open houkuteltua paikalle hyppäyttämään meitä. Menin askellajit läpi ennen open saapumista. Pitkin ohjin Assi käveli ihan hyvin eteen. Nyt yritin tuntumalla keskittyä siihen että Assi pysyisi alusta asti lyhyenä. Ei ollut pahin laama muttei kyllä erityisen aktiivinenkaan. Maneesissa meidän lisäksemme oli välillä toinen ratsukko.

Ope kasasi kolme estettä. Alkuun ylitettiin niitä puomeina. Vasemmassa kierroksessa Assi tuntui vielä aika hitaalta ja taisi pudotella raviin. Tulikohan 9 laukkaa kaarevalle linjalle. Luulin jo että hidas päivä luvassa. Mutta kun vaihdettiin suunta toiseksi niin Assi innostui ja viipotti menemään. Välillä taisi jo tässä loikkia aika kaukaa puomien yli.

Sitten tultiin samoja esteitä ensin puomeina apupuomien kanssa, pikkuhiljaa ristikkoina ja pikkupystyinä 3 - 4 esteen pätkissä. Eniten ongelmia aiheutti ovipääty, jota Assi vähän kartteli. Kummasti myös hidasti aina kohti ensimmäistä estettä (esteestä riippumatta) ja sen jälkeen pikkuhiljaa kiihtyi. Kaareva linja tultiin alun haparoinnin jälkeen oikein siististi aina 8 askeleella. Alkuun tosiaan jos paikka ei osunut niin en osannut täsmällisesti päättää mitä tehdään ja Assi yleensä ratkaisi tilanteet kaukaa. Vaikken ollut näissä hypyissä ihan mukana niin sain silti oltua kyydissä ihan asiallisesti. Sanoisin että meidän hyppytaukomme näkyi eniten näissä.

Vaikka puhuin kavalettitreenistä niin silti ope nosti esteet lopuksi noin 70 senttiin. En katsonut mittaviivoja. Mutta ylityksiä ei tullut hirveästi, joten ehkä Assi kesti. Innolla ainakin imi esteille. Tämän päivän erikoisuus oli ilmavat pukit, joita tuli useampi. Ehkä jopa 4? Ensin pari kertaa kun esteellä laukka ei vaihtunutkaan vasemmasta oikeaksi niin vaihtoi pukin kautta. Lopuksi kun pudotti niin pukitti siitä. En kuitenkaan näistä säikkynyt. Omistaja epäili että maanantain hieronta aiheutti. Tulivat tosiaan vain kun suunta vaihtui vasemmasta oikeaksi.

Eniten lähdettiin viilaamaan kunnon laukkaa kohti ensimmäistä estettä. Käskettiin tulla vaikka vähän liian lujaa ensin. Ensin loikattiin 3 estettä. Loppupäästä rupesi paranemaan, joten seuraavalla kierroksella 2 ja sitten enää vain pelkkä ensimmäinen este. Ei ihan priimaa mutta parani. Lähestymisissä ope antoi olla kevyessä istunnassa. Alkutunnista tein molempia mutta kevyt istunta oli tänään itselleni helpompi.

Ope oli kivan positiivinen. Kehui Assin olevan oikein hyvässä kunnossa ja sanoi että on tyytyväinen näkemäänsä. Katsotaan millaista piiperrystä ja viilausta on luvassa kunhan oppii tietämään mitä meiltä kannattaa vaatia. Maanantaina jatketaan.

Ongelmia:
Assi kartteli ovipäätyä
pukitteli ilmavasti
kaikki laukat eivät vaihtuneet
ainakin yksi pudotus
hyppäsi muutaman kerran sangen kaukaa
hidasti kohti ekaa estettä (esteestä riippumatta)
suupieli oli (taas) tunnin jälkeen vähän hiertynyt

Parannusta:
heräsi liikkeelle
löytyi myös myötälaukkoja ja vaihtoja
empimättä ja kiemurtamatta kaikki esteet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora