torstai 7. helmikuuta 2019

Letkeästi koulutunnilla

Torstaina jatkettiin Assin kanssa koulutunnilla. Viikko-ohjelman mukaan kevyempi päivä. Keli oli lähellä nollaa ja olin kerrankin mennessä ripeä. Nyt yritin itsenäisessä alkuverkassa pitää Assin lyhyenä. Tuntui että se eteni paremmin kun oli nokka alhaalla ja kunnon tuntumalla. Heti kun turpa yritti nousta niin vauhtikin hyytyi. Ympyröitä, taivuttelua ja suoraa uraa.

Opetuksessa aloitettiin käyntisalmiakilla. Oli hidasta! Ensimmäinen ravisiirtymä taisi olla ihan ok. Jälkimmäiseen suuntaan nukahti.

Päivän tehtävänä tehtiin päätyyn ympyrä, sitten pitkä sivu joko "huonoa avoa" nokka sisään tai "huonoa väistöä" nokka seinälle. Toisesta päädystä vähän keskilinjan jälkeen pituushalkaisijalle ja siitä sitten väistö vai avo viimeiseen kirjaimeen uralle. Ensin kevyessä ravissa, sitten alas istuen. Lopulta laukassa. Kevyessä ravissa sai pyytää vähän lennokkaampaa ravia. Harjoitusravissa vauhtia olikin ihan eri lailla. Isommassa ravissa vähän pompin ja tuntui että se lisäsi vauhtia. Yritin pitää nilkoilla kiinni hevosesta, polvet irti. Reisistäni en tiedä. Mutta tässä asennossa jalat vähän kippuroituivat. Ope ohjeisti ottamaan tukea pikemminkin painamalla jalkoja alas jalustimiin. En osannut ja sillä rupesi takapuoli kevenemään satulasta.

Laukat menivät paremmin kuin viimeksi. Assi eteni itse. Ja siitä kun pyysi vähän lisää niin tuli ihan näppärä. Nyt rupesi itselläni olemaan jo hyvä tuntuma ulko-ohjan pidätteisiin kun väistettiin takaisin kohti uraa. Vasemmalle onnistui huomattavasti helpommin.

Mitään sen kummallisempia ei tehty. Huilit suuntien välissä ja lopuksi. Sitten vähän kevyttä ravia. Pari kolmikaarista ja ympyrät kaarien keskelle. Tukeutui kummassakin kierroksessa sisäohjaan mutta oli sangen hyvällä kaulalla ja rentona. Suunnanvaihdoissa olisi voinut pysyä vielä tasaisempana. Tänään niihin tuli selkeät muotorikot.

Sen pituinen se tältä päivältä. Olin samaa mieltä että tämä riitti. Lopetettiin oikein hyvissä ajoin. Satula pois, loimi selkään ja päätin kavuta takaisin selkään istumaan. Nyt olin ensimmäistä kertaa Assin kyydissä ilman satulaa. En taas tehnyt mitään, joten Assi sai ympyröidä loppukäyntejä haluamansa määrän. 13 minuuttia tänään. Yhden säikyn aiheutin sylkemällä mitä lie hevosenkarvaa suustani. Tuntui steppaajan liikkeeltä selkään. Kaikki jalat ylös ja alas. Ei onneksi mitään sivuliikkeitä ja tilanne oli ohi ennen kuin kunnolla huomasinkaan.

Nyt Assi oli vähemmän hikinen ja kuivui nopeammin. Tallireissun jälkeen kotimatkalla pientareella autoiluani katseli pörröinen ja oikein hyvässä karvassa oleva kettu.

Ongelmia:
käynti oli hidasta

Parannusta:
ope sanoi että Assi oli parempi kuin koskaan ennen
ei pukkeja eikä vastustelua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora