sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Yllättävän kevyt ja tasainen Ali

Sunnuntain liikutettavien listalla oli 5 hevosta, joista 2 viimeistä oli sellaisia, joita ei ole pakko mennä jos ei ehdi eikä jaksa. Must-osassa oli Ali, Robin ja Hantti. Tänään aikataulutin hevosjärjestyksen hummien tarhavuorojen mukaan. Aloitin siis Alista. Yhä humma talutettiin maneesiin ja takaisin liinan kanssa. Vain talliin palatessa vähän lepatteli luultavasti lumen ääniä auton renkaista. Maneesin katto oli lumeton.

Hoitaessa oli kiltisti. Maneesissa oli 1 ratsukko kun mentiin, hetken aikaa 2, sitten kolme, 2 ja lopulta jäi jälkeemme tyhjäksi. IltapalaBurana hoiti hommansa ja selkäni oli taas vetreä. Ei kuitenkaan tehnyt mieli kiusata sitä ylimääräistä, joten Alinkin kanssa kevensin kaikki ravit.

Ajattelin hiillostaa Alia riittävästi, jotta tuntisi tehneensä jotain. Aktiivinen alkuverkka eikä missään vaiheessa kovin pitkä ratsu. Tehokasta ravia, taivutteluja, pitkät pätkät laukkaa molempiin suuntiin. Muistelin ihan oikein että laukassa ei ollut niin raskasta. Ehkä jalkani olivat saaneet vähän auktoriteettia tai Ali oli pohjille hyvin ratsastettu. Ei nykinyt ohjista, ei ollut edestä raskas ja malttoi lyhentyä. Välillä kyllä juoksi puolipidätteistä läpi ja pysäytin jokusen kerran.

Alin kanssa tehtiin aika lailla samat jutut kuin muidenkin. Väistöjä, avoja, ympyröitä ja taivutteluja. Lisänä temponmuutokset ravissa ja vähän laukassakin. Parhaimmillaan kuunteli kivasti ja malttoi odottaa. Missään vaiheessa ei valtautunut omille teilleen. Pysähdykset taisin ottaa liikaa ohjalla kun tuli aina kättä vasten. Pääosin kuitenkin paljon kivempi ja parempi kuin odotin.

Ongelmia:
välillä juoksi pidätteistä läpi
pysähdykset kättä vasten
vähän lepatti matkalla talliin

Parannusta:
kivan tasainen
ei painanut käsille
yllättävän kiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora