lauantai 23. helmikuuta 2019

Lisää ympyröintiä

Lauantaina iltapäivästä jatkettiin hommia Hempan kanssa, opeksi Tuisku. En ehtinyt ottaa päikkäreitä mutta olin onneksi vähän herännyt. Keli meni pilveen mutta lämmintä oli yhä noin +5°C.

Taas aloitin verkan peltolenkillä. Käyntiä toiseen päähän ja ravilla lenkkien kautta takaisin. Nyt Hemppa ei paahdellut. Eikä toisaalta löytynyt enää sitä ravia, johon aamulla lopetettiin. Kentällä taivuttelin hetken pidemmällä ohjalla ennen kuin aloitettiin. Toivoin että selkäni takia ei mentäisi harjoitusravia.

Arvasin ihan oikein että jatkettiin pääty-ympyrähommilla. Käynnissä hyväksi molempiin suuntiin. Takaosa meinasi tulla molemmissa kierroksissa sisälle. Puolisen kavionmittaa. Hyvä ettei puolta metriä. Lavat tuntuivat painuvan vasemmalle. Ravissa sama juttu. Vinkki oli välillä (ainakin vasemmassa kierroksessa) käyttää välillä sulkuajatuksella asetusta ulkona ja sitten palauttaa takaisin sisään. Ope kehui rentoa menoa. Selkään tuntui vähän löysältä ja edestä enemmän raskaalta. Ei kuitenkaan ollut ihan pahimmasta päästä vasemmassa ohjassa kiinni. Assin keskiviikko-open tapaan kuolainta piti liikutella. Oikealle ohjalle oli silti tyhjähkö. Assin jipot eivät auttaneet Hemppaan.

Laukat halusin aloittaa helpommasta eli oikeasta kierroksesta. Vähän lisää tehoja, raiteilleen. Yritin skarpata istuntaani taaemmas. Onnistui hetkittäin. Ei pahimmasta päästä. Nostot eivät olleet ihania.

Vasen laukka oli nelitahtista ja kankeaa. Yritettiin vähän kaikenlaista (ei voltteja) muttei parantunut kovin monta pykälää. Hemppa oli jo tässä vaiheessa ihan hikinen, joten ope rupesi kai säälimään sitä. Riitti että tuli vähän parempi pätkä ja lopetettiin laukka siihen. Sitten vain keventelyt pois. Olikohan taas joku puolisen tuntia kun tehtiin hommia. Nyt en itse nähnyt mutta kuulemma ratsussa oli taas vaahtoa. Rankka elämä!

Loppukäynneille lähdettiin pellolle. Annoin Hempan taas päättää mutta kun humma ehdotteli vain kotiin palaamista niin vähän piti puuttua peliin. Pari pikkupyörähdystä pellolla, yksi lähinnä voltin kokoluokkaa oleva pyörähdys kentällä ja koska kuskille ei vieläkään kelvannut niin lähdettiin vielä polkua takatarhoja kohti. Hemppa olisi mielellään vain tönöttänyt entisten tarhakavereidensa portilla. Hetki hyörittiin vielä tässä ja sitten talliin. Tuli siitä joku kymmenisen minuuttia.

Tallissa puunasin ratsua edustuskuntoon huomiseksi. Harjalle näytin saksia. Kun yritin nyhtää muutamia jouhia juuria myöten irti niin oli selvästi epämieluisaa. Hännälle läpiharjaus ja kiillotusaine. Nysät vuohiskarvat joutuivat nekin trimmiin.

Lopuksi vielä varusteiden puunaus ja pakkaaminen valmiiksi. Sitten Hemppa pihalle. Menihän siinä aikaa. Ja koska ennen tuntia ei ollut kovin innokkaana tulossa luokse niin lopuksi kävin tarhassa vielä treenaamassa luoksetuloharjoituksia porkkananpaloilla. Ne olivat hyvä magneetti ja Hemppa seurasi tarkasti. Lopuksi sen teki selvästi mieli mennä tutkimaan Tuumauksen kanssa ämpäriä mutta vaihtoi aina suuntaa luokseni kun kutsuin. Hyvä alku.

Ongelmia:
en muistanut pidentää jalkkareita maaston jäljiltä
humma oli jo aavistuksen väsähtänyt
vasen laukka ei ollut hyvä
Hemppa ei halunnut kävellä loppukäyntejä

Parannusta:
työskenteli rennosti ja vastustelematta
luoksetuloharjoitukset porkkanoilla toimivat ihan ok

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora