lauantai 9. helmikuuta 2019

Uusinta eilisestä Lilillä

Lauantaiaamuna lumet olivat yhä maneesin katolla. Muilta katoilta niitä romahteli pikkuhiljaa alas. Päivän ratsastettaviksi sain viiden hepan listan. Päätin aloittaa Lilistä kun sen tavarat jäivät eilen eniten levälleen. Hummaa ei ehditty viedä tarhaan kun nappasin sen laitettavaksi. Tällä kertaa varustin pesupaikalla ettei tukittu käytävää.

Maneesissa oli jo toinen ratsukko hommissa. Yhä Liliä sai patistella aika lailla. Ponipohkeet. Raippa oli samanlainen tynkämalli kuin eilenkin. Välillä eteni vähän paremmin mutta aika diesel.

Tehtiin muutamat avot käynnissä ja ravissa. Ei ehkä huomannut ulospäin mitä yritettiin. Ovikulmassa turpa nousi muodosta. Muuten vähän ympyröitä. Ravissa lähinnä patistelin eteen. Pari käyntiväistöä.

Ennen laukkoja tein siirtymiä käynnin ja ravin välillä. Taas ensimmäinen laukka nousi ja putosi pois. Ehkä tänään päästiin vähän eilistä paremmin laukkaan vaikka yhä oli takkuista. Yritin laukassa sekä nojata reilusti taakse että olla kevyessä istunnassa. Molemmissa tuntui siltä että pudottaa hetkenä minä hyvänsä pois ja niin pudottikin. Raipalla aktivointi vähän paransi.

Oikeassa kierroksessa lopulta kaveri lähti meille vetoavuksi ja se auttoi. Alkuun Lili yritti vähän vetää päätä alas ja pienesti pomppia mutta tolkkuuntui nopeasti. Imi hyvin kaverin perässä eikä miettinytkään laukan pudottamista pois. Siitä oli hyvä siirtää lopulta raviin.

Aika lyhyet loppuhölkät vähän taivutellen. Sitten käveltiin hetki taluttaen ennen kuin meidät tultiin päästämään pihalle. Lopputoimissa olin taas minuksi suht ripeä.

Ongelmia:
vain yksi minisäikky, josta kiihdytti ravia
laukkojen nostot ja laukassa pysyminen

Parannusta:
kaveri vetoapuna auttoi laukassa
maneesin katolta ei kuulunut mitään ääniä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora