sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Ei niin iloinen veijari vastahakoisena

Alin jälkeen Robin tuntui todella pieneltä. Oli vissiin makoillut jossain läntissä, sillä oli mahan alta märkä. Kun yritin oikealta puolelta harjata siivommaksi niin salakavalasti potkaisi minua takasella reiteen. Ei tainnut olla ihan silkka vahinko sillä yritti hetken päästä uudestaan. Jälkimmäisellä kerralla ehdin törkätä heti harjan kulmalla kylkeen eikä sen jälkeen yrittänyt enää. Myöhemmin kuulin että oikea kylki on aiemmin ollut kipeänä. Siinä ihan hyvä mahdollinen syy.

Mentiin maneesiin talutuksessa olevan pikkuponin kanssa samaan aikaan. Robin oli alkuun aika kamala. Vänkäsi vastaan eikä halunnut myödätä tuntumalle. Työstin pitkään käynnissä. Kunnes vähän parani. Sitten ravissa samat vänkäilyt. Ravissa oli aika hidas, onneksi raipalla hipsuttelu auttoi vauhtiin.

En sitten tiedä olisiko pitänyt kokeilla Rinjakonstia ja yrittää ensin pidemmällä ohjalla. Nyt tuntumastani yritti kallistella päätä sivuun, toiseen, yläviistoon ja vähän ravistellakin. Minä pidin tuen ohjalla, aktivoin pohkeella eteen ja odotin että myötää. Sitten hölläsin. Ja yritin olla heittämättä kaikkia pois mutta saattoi siinä niinkin käydä.

Ennen laukkoja jäätiin keskenämme maneesiin. Onneksi ponia ei haitannut.

Yllättäen laukat menivät parhaiten. Eteni paremmin itse. Olin kevyessä istunnassa. Tosin en niin hirveästi välittänyt muodosta laukassa.

Pikkuhiljaa meno parani. Kun rupesi kulkemaan pyöreänä ja tuntumalla sekä ravissa että käynnissä niin palkitsin lopettamalla siihen. Noin 40 minuuttia tähän meni. Ei ollut mikään nautinto.

Ongelmia:
potkaisi harjatessa
vastaanvänkäily
ei ole koskaan ennen ollut näin huono ratsastaa
en vieläkään saa selässä mukavaa asentoa, ratsu loppuu kesken

Parannusta:
laukat rullasivat
meno parani lopuksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora