lauantai 9. helmikuuta 2019

Jumittelusta letkeäksi ilman satulaa

Lauantain viides ja viimeinen liikutettava oli Rinja. Sille ei tällä hetkellä ollut sopivaa satulaa, joten ohje oli mennä ilman. Säästin Rinjan viimeiseksi, sillä pelkäsin takapuoleni hiertyvän puokkiselästä. Yritin viritellä väliin fyllejä mutta ne eivät pysyneet ravissa. Maneesiin tuli meidän lisäksemme toinenkin ratsukko.

Kyytiin avustettiin punttaamalla. Alkuun Rinja oli HIDAS. Käytin ponipohkeita ja esteraippaa. Ravi oli matamista ja laukat eivät nousseet. Vähän helpotti kun avustettiin maasta käsin juoksutusraipalla. Pudotti silti laukat pois heti kun sai tilaisuuden. Mutta kuskin liikutus tuli hoidettua ennen ratsua ja olin melko pian aika uuvuksissa kaikesta hoputtamisesta.

Tavallaan luovutin ja annoin pidemmät ohjat. Tämä oli Rinjan kanssa ihan hyvä keino ja humma joko oli ehtinyt käynnistyä tai todennäköisemmin sai liikkua kuten halusi. Ravissa jolkotti ensin kilometripitkänä. Mutta nosti myös laukat. Ja sekä ravissa että laukassa oli ihan vauhtiakin pyynnöstä. Laukassa kanttaili pääädyt vasemmassa kierroksessa nokka ulkona, lavat sisällä. Oikeassa kierroksessa sujui paljon asiallisemmin. Ravissa kiihdytteli välillä jopa itse. Molempiin suuntiin tein siirtymiä siten, että laukkasin pitkät sivut ja menin päädyt ravissa. Ihan kaikkia laukkoja ei nostanut ja jos yritin improvisoida jotain muuta (esim. laukkaa kulmien yli) niin sekään ei onnistunut. Lopuksi kuitenkin saatiin puhdas kierros.

Kuvakaappaus videolta.

Loppuraveissa osan aikaa hölkötteli oikein mielellään ja rentona. Toivoin pientä videopätkää ja se saatiin järjestymään. Tässä vaiheessa tosin piti taas vähän patistella. Videolla Rinja näyttää vähän nyökkivän, selkään en huomannut mitään. Arvelen että johtui patistelusta.

Ongelmia:
pehmusteet eivät pysyneet kyydissä
ei alkuun oikein liikkunut
hidasti kuskin istunnan aika pienistäkin muutoksista
oli aika vino, vasemmassa laukassa nokka oikealla, lavat sisällä
lähti paljon karvaa (muista hevosista ei)
kuskin (ylä)selkä jumahti illalla
video kavalsi kuskin kamalan tuoli-istunnan

Parannusta:
yllättävän mukava selkä istua
ei tuntunut pompottavan pahasti
pysyin ihan hyvin kyydissä
ei tippunut enää lumia
Rinja heräsi lopuksi liikkumaan paremmin

Silja kuvasi pätkän Tytin kameralla. Kiitos molemmille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora