sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Linjoja, vinohyppyjä ja laatikoita

Hempan hommat jatkuivat kanssani esteiden merkeissä tunnin tauon jälkeen. 5 ratsukon estetunti. Kentälle mennessä humma oli ihan unessa. Vähän kasailtiin esteitä, sitten kyytiin. Kaikki tunnin takaiset letkeydet olivat kadonneet. Alkuun palelsi ja pidin takin turvaliivin päällä. Alkuverkassa piti jo nakata takki pois kun olin ihan puhki ja kuumissani. Nälättikin. Hemppa kulki suht asiallisesti sen mitä sain käskettyä. Mutta oli taas pahasti vasemmassa ohjassa kiinni.

Alkuverkkailun lomassa tultiin kahta puomia keskilinjalla ravissa. Nyt huomasin itsekin lievän huojumisemme ja olisin halunnut vielä täsmällisemmin suoraan. Sitten laukassa sama. Tänään laukansäätöni oli vähän hukassa ja tuli vääriä askelmääriä. Lisäksi ei säädytty tarpeeksi portaittain viidestä kuuteen laukkaan vaan paikkoja tuli lähelle ja kauas. Taisi jotain stiplujakin olla. Aktiivinen laukka takaa ja suoraan. Opekin sanoi että saavutetuista eduista ei luovuta ja jämerä laukka.

Etuviistosta hevonen näyttää jopa lyhyehköltä.
Molemmilla pöljät ilmeet.
©Karita Kulkula


Kun päästiin puomeista esteille niin homma helpottui. Sujuvat 5 askelta pystyltä okserille. Esteet eivät tänään kovin nousseet. Pikkuisista hypättäviin, ehkä max 60 - 70 cm? Taidettiin tulla tämä linja kahdesti.

Aloituskorkeus pystyllä. Kyynärpäät voisivat olla paremminkin.
©Karita Kulkula

Pikkuokseri. Kuski näyttää vähän etukenoiselta.
Sangen hieno suora linja kyynärpäästä kuolainrenkaaseen.
©Karita Kulkula

Sitten tultiin kaarevaa linjaa kaarella. Meille päivän vaikein osuus. Ensin oli hukassa aktiivisuus ja myötälaukat. Jälkimmäiselle pystylle Hemppa lähes pysähtyi mutta ihmeen kaupalla kampesi siitä lähes paikaltaan yli. Odotin jo kieltoa. Sakkokierros heti perään. Nyt oli vähän parempi aktiivisuus mutta yhä väärä laukka kaarella. Kolmas kierros putkeen. Nyt vaihtui ensimmäisessä hypyssä laukka, toisessa ei. Mutta oli vihdoin vähän sujuvampaa ja riitti.

Kaarevalle linjalle sisään.
©Karita Kulkula


Kuski kippaisi etukautta kumoon ilman ratsua.
©Karita Kulkula


Bonustehtävänä tultiin vinojen esteiden linja suoraan. Samaan tapaan kuin Assilla viime aikoina. Hempalla tämä taisi olla toinen kerta ikinä moista. Mutta vedettiin supertyylillä ja piikkisuoraan! 5 laukkaa väliin. Muut tulivat samalla askelmäärällä, joten yhä aavistuksen hitaasti meille.

Vinohyppy linjalle.
©Karita Kulkula


Ei taidettu tulla muita enää alle vaan rata. Meidät laitettiin ekoiksi kun muistin radan. Lävistäjäeste peräpäätyä kohti, kaareva linja porttipäätyä kohti, loivempi kaareva linja laatikoilla höystettynä, suunnanvaihto kavaletilla ja suora linja.

©Karita Kulkula


Spurttasin kunnolla alle mutta viimeiset tehot jäivät uupumaan. Sitten päädyssä lyhennys ennen aloitusta. Ensimmäinen ok. Kaarevaa en mahtunut tulemaan suoraan kun muut olivat edessä. Tosin kaarevanahan se oli meille hankalampi. 5 laukkaa väliin ja taisi tulla kaikki myötälaukat. Täsmällinen ratsastus valkoisen laatikon pystylle ja empimättä, tuijottelematta ja loikkimatta yli! Sama juttu vihreän muurilaatikon okserille. Jes! Tahallani en näyttänyt näitä etukäteen. Kavaletilla laukka ei ehkä vaihtunut. En antanut menon sammua päätyyn ja tultiin linjalle ihan näppärästi. Tajusin loppua kohti että 5 käy ahtaaksi. Lopulta huomasin että 5 ei mahdu ja samassa Hemppa olikin loikannut jo neljällä kaukaa. En ollut ihan tyylikkäimmin mukana mutta yllättävän matkassa kuitenkin.

Tässä yritetään vaihtaa laukkaa oikeaksi, siksi vasen jalka on noin takana.
©Karita Kulkula

Okseri päivän huippukorkeudessa ja kaikilla on kivaa!
©Karita Kulkula

Ei hypätty enää muuta. Meni aika pitkään että tajusin sen. Lopulta sain takin takaisin päälle. Ei ravattu enää loppuun. Muiden hyppyvuoroissa meni loppuaika tunnista.

Hemppa oli sen verran hionnut ja yhä vähän tuuli että hetken arpomisen jälkeen ohje oli laittaa loimi pihalle. Hemppa yritti hetken päästä riisua sen itse, joten jatko-ohje oli ottaa se suosiolla pois.

Ongelmia:
oli taas vino, työläs ja hidas
kaarevan linjan ratsastus
valokuvien perusteella omia käsiä pitäisi myötäyksissä viedä paremmin eteen

Parannusta:
ei kieltoja!
vinohyppylinja supersiististi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora