sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Verkkamaasto ja vaihtotunti esteillä

Sunnuntaina oli koiranilma. +8°C, satoi vaihtelevasti vettä ja tuuli. Hemppa tuli taas pihatosta luo. Ja koska puuttuva takakenkä ei kuulemma haittaa mitään niin nyt lähdettiin käymään verkkamaastossa alkulämpöjen verran.

Hemppaa ei olisi yhtään huvittanut lähteä ja pihalla yritti kääntyillä tuulta vasten. Vesisade lohdutti sen verran että tiet eivät olleet koppurakovia. Eilen olisivat luultavasti olleet. Aikaa oli puolisen tuntia, joten kovin pitkää lenkkiä ei ehditty. Päätin lähteä Hangaksentien suorille.

Liikennettä oli aika paljon mutta kaikki ohitukset sujuivat ongelmitta. Hangaksentien alusta raville ja ravissa pidemmille suorille asti. Laukassa ei alkuun ollut kovin paljon vauhtia ja pyysin ihan rauhassa. Alkumatka pariakymppiä. Vaihtoi itsekseen oikeasta vasempaan. Lopuksi mentiin lujempaa. Mäen juurella pieni käyntipätkä ja suunnanvaihto. Paluumatkalla lopuksi hoputin enemmän ja Hemppa laittoi nelivaihteen päälle. Eikä katsellut postilaatikoita. Karautettiin 42,5 km/h.

Paluumatka tultiin reipasta ravia. Taas vasta loppumatkasta jaksoin puuttua ratsun hölkkäasentoon ja pyytää nenää alemmas.

Aika täsmällisesti tasalta oltiin kentällä. Tässä vaiheessa olin vielä kuiva. Turvaliivi lohdutti paljon. Kenttä taas oli lätäköillä ja lisää vettä tuli. Ratsukoita tunnilla oli 4, ponit ja Hemppa. Muut nurisivat vähän kelistä, minä vastasin että ei haittaa kunhan saan olla Hempan kanssa!

Alkuun taas taivuttelua, volttailua ja temponsäätelyä. Yhä Hemppa oli enemmän kiinni vasemmassa ohjassa. Mutta nyt kun sain asetuksen läpi vasemmalle niin pysyi nokka alhaalla. Pikkuhiljaa rupesi vasen ohjakin kevenemään.

Alkuverkan laukkapätkät ellipsillä puomien yli olivat pitkät ja hartaat. Tänään olin vielä tavallista pahemmin hukassa puomeille osumisen kanssa. Ensin oikea kierros, sitten vasen. Oikea laukka jäi vähän kankeaksi. Vasen oli alkuun huonompi mutta parani lopulta paremmaksi kuin oikea. Puomeilla piti tulla ulkoreunaan ja jatkaa aidalle asti. Vasen pohje läpi. Sain korjattua lopulta.

Kelin takia ei tultu tänään isoja hyppyjä. Luvassa vaihtotehtäviä. Keskellä kenttää oli kolme estettä, joita ylitettiin kahdeksikkokuviolla. Ensin yksittäinen pysty kahdeksikolla kahdesti yli, päädystä vähän korotetut puomit, este, toisen päädyn puomit ja ristikko. Neljä vaihtoa piti siis tulla.

Ensimmäisellä kierroksella Hemppa oli liian löysä ja 3 ensimmäistä laukkaa jäi vaihtumatta, viimeinen sentään irtosi. Käsky kävi työstää omaa vuoroa odotellessa paremmin hereille. Käytännössä Hemppa piti siis vähän jopa hermostuttaa että jalat rupesivat nousemaan ripeämmin. Lietsoa. Mutta tämä taisi onnistua, sillä toisella kerralla tulivat kaikki vaihdot.

Oltiin sen verran ripeitä että halutessaan sai tulla vielä yhden kierroksen. Pitihän se tulla ettei edellinen ollut pelkkää tuuria. Ja taas kaikki vaihdot, jes! Välillä Hemppa loikkasi vähän kauempaa mutta eihän sitä kaikkea voi kerralla saada.

Estekorkeus pysyi maltillisena ja lopulta oltiin kuitenkin 9 vaille valmiina. Kävelin Hempalla ympäriinsä. Märät hihat rupesivat viilentämään kuskia. Vesisade loppui kun mentiin talliin. Ehdottomasti kuitenkin plussan puolelle jäänyt kokemus eikä missään vaiheessa harmittanut. Jonkin sortin kahjoutta.

Ongelmia:
vesisade, tuuli ja märkä kenttä
puomeille osuminen oli vielä vaikeampaa kuin eilen
lopputunnista takki päästi veden läpi

Parannusta:
lopuksi 9 viimeistä vaihtoa tuli kuten pitikin
rupesi irtoamaan vasemmasta ohjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora