lauantai 4. toukokuuta 2019

Hempalle hiillostusta ja bonuskurittaja

Kyselin tallilta mitä lauantaina olisi tarjolla minulle ja Hempalle. Vastaus oli ihanasti että ihan mitä vain tahdon. Tahdoin sitten Tuiskun yksärin ja se järjestyi iltapäivälle.

Eilen tosiaan piti olla koulukisat mutta koska pyrytti tolkuttomasti lunta niin ne siirrettiin 3 viikon päähän. Tänäänkin vähän kuumotti ajaa tallille kesärenkailla. Metsäpätkillä pikkutie oli ihan lumella. +4°C ja yhä paikoin napakka tuuli.

Paluumatkalla. Alla uudet kesärenkaat.
Hemppa oli mennyt yhden tunnin alle ja löytyi ihanan puhtaana pihalta. Mutaiset jalat, mutta nyt sain sen suht ripeästi suittua. Karvaa lähti yhä muttei enää tolkuttomasti. Kenttä oli keskeltä kuiva, reunoilta lätäköillä.

Kävelin ensin pitkään pitkin ohjin. Hemppa meni välillä ihan nokka maassa. Sitten rupesin pikkuhiljaa hilaamaan niitä lyhemmiksi. Taivuttelin molempiin suuntiin ja yritin pitää humman tasaisena. Oikealle kääntyessä nosti turpaa ja lapaili ulos.

Open saapuessa tuli ohje pikkuhiljaa siirtyä raviin. Keräsin ohjat ja päädyttiin lopulta ympyrälle kevyessä ravissa. Hempalle tuli aika paljon viilattavaa ja kuskille siten runsaasti ohjeita. Nyt oli kuskillekin semirankkaa. Poolon ja takin kanssa tuli kuuma mutta tajusin etten voi ottaa takkia pois, siihen oli liian kylmä. Nostelin siis hihoja kun ehdin.

Lapoja oikealle, perää vasemmalle. Kaula suoraan. Välillä asetusta sisään ja ulos. Tarkkaile että korvat ovat samalla korkeudella. Eikä ne ihan olleet. Molempiin suuntiin ulkokorva oli vähän alempana. Vaihdettiin jokunen kerta suuntaa. Hemppa makoili enemmän vasemmassa ohjassa ja oikea meinasi olla tyhjänä. Vasen pohje ei mennyt läpi. Raipalla hipaisuilla lisää aktiivisuutta takasiin. Vasemman käden raippailuista pyllylle ei sanonut mitään.

Oikea laukka ei ollut kovin hyvä, ei onneksi pahimmasta päästä huonokaan. Samaa suoristelua siinä. Käytiin myös vastalaukassa. Kerran pudotti pois. Sitten vielä vastalaukasta myötälaukkaan. Laukan jälkeen ei otettukaan heti ravin kautta käyntiin vaan oltiin hetki ravissa. Tuntui että menee vain huonompaan suuntaan. Lopulta päästiin paremmasta hetkestä käyntiin.

Omistaja ehdotti että junnu menee käymään Hempan selässä. Toisaalta en olisi malttanut luopua Hempasta, toisaalta olin utelias näkemään tämän. Enkä sitten vastustellut kun tuli käsky alas selästä.

Eihän se Hemppa ihan mukisematta suostunut hommiin. Venkoili vastaan mutta junnu oli napakkana. Irtosi välissä pari pukkiakin. Mutta rupesi kulkemaan ihan asiallisesti. Omistaja ihasteli vasenta laukkaa kun sisätakajalka astui oikeasti alle, eikä muistanut vuoteen nähneensä sitä noin hyvän näköisenä.

Hemppa vetäisi höykytyksestä tietysti hikeen. Menihän siinä tovi. Pelkäsin jo etten pääse enää takaisin kyytiin mutta lopulta oli vielä minun vuoroni. Vasen laukka ja rullasihan se paremmin. Ei yhtä hyvin kuin muinoin mutta tälle talvelle poikkeuksellisen asiallisesti. Molemmilla ohjilla oli hevosta ja asettui vasemmallekin.

Loppuraveissa ei ollut ihan letkeimmillään mutta omistaja ihasteli ryhdikkyyttä. 20 cm korkeampi niska kuulemma kuin yleensä. He A-muodossa. Sanoin että parani jonnekin 6,5 - 7,5 tienoille.

Tästä kuulemma pitää jatkaa huomenna ja luvassa siis ensin koulutunti ja huilin jälkeen esteille. En laita ollenkaan vastaan. Ja Hemppakin kuulemma jaksaa.


Hommien jälkeen humma pääsi takaisin pihalle.


Ongelmia:
oli aika vino
vasemmassa ohjassa oli enemmän hevosta, oikea ohja tyhjänä

Parannusta:
kuskikin joutui kunnolla hommiin
Hemppa sai täsmähöykkyytyksen junnulta
lopuksi oli ryhdikäs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora