maanantai 27. toukokuuta 2019

Ei sittenkään estetuntia

Maanantaina piti olla estetunti Assin kanssa. Olin vähän myöhässä mutta ehdin silti kävellä osan alkukäynneistä pihalla. Nyt oli muutakin hevosliikennettä pihoilla, joten suunnattiin ensin tarhojen ympäri. Assi lähti mukisematta. Kaksi kierrosta ympäri (vähän jännittyi maneesin kulmalla) ja sitten vähän matkaa tallin kulmalta alas. Ei jumeja, juntturointeja tai peruuttelua. Jes! Siitepölyhaituva tarttui ripsiini ja totesin että tämä riitti meille. Sitten maneesiin.

Ope oli sekaantunut aikatauluissa. Hyvä että soitin perään. Ehdittiinpä kävellä kunnon alkukäynnit. Mutta kun rupesin itsekseni ravaamaan niin meno ei tuntunut hyvältä. Assi nyökkäsi aavistuksen eikä tuntunut symmetriseltä. Menin pienen pätkän myös toiseen suuntaan mutta koska tuntui epämääräiseltä niin jatkoin käynnissä.

Kun ope saapui niin aloitettiin ravin tutkimisella. Opekin näki epäsymmetrisyyden. Nyt Assi oli virkistynyt liikkeelle ja tuntui vain huonommalta. Hetki katsottiin että mihin suuntaan menee ja ravia tuli ehkä kierros suuntaansa jos sitäkään. Väliin tuli huonompia askeleita ja totesimme että kun ei ole ihan priima niin turha kiusata. Tunnista tuskin olisi mitään hyötyä.

Ope tunnusteli jalat muttei löytänyt kummempaa. Ehkä aiemmat laidunspurtit olivat jumiuttaneet hummaa? Ohjeiden mukaan kylmäsin jalat. Assille tuli nyt sitten kevyempi päivä. Toivottavasti toipuu pian ennalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora