perjantai 24. toukokuuta 2019

Siirretyt kotikoulukisat sateessa

3.5. lumimyrskyn takia perutut koulukisat siirtyivät kolmella viikolla tälle päivälle. Alkuviikosta Oulussakin oltiin hellerajoilla mutta nyt oli tarjolla vesisadetta, +6°C. Tipautin Tupun kisaratsuvalikoimastani treenien puutteen takia pois. Luvassa siis KN ja pelkkä Hemppa. Jostain syystä olin katsonut A-ohjelman ylivaikeaksi mutta oltaisiin kai siitäkin selvitty.

Hemppa ei mennyt tänään muuta. Aiemmin katsoin että olen luokan viimeisenä mutta lopulta olinkin jo neljäntenä. Puolisen tuntia aiemmin siis. Työpäivän jälkeen en ehtinyt väsätä lettejä. Huopa oli onneksi vaihtunut harmaaseen, joka nykysääntöjen mukaan on koulukisoissa sallittu konservatiivinen väri. Heppa oli pihaton katoksessa sateensuojassa. Silti vähän kostea. Tarkoitus oli saksia harjaa lyhemmäksi mutten ehtinyt sitäkään.

Lopulta kuitenkin ehdin käydä tiellä ottamassa alkulämmöt. Ei Hemppa kovin reipas ollut. Ravasi ja laukkasi joo mutta maltilla. Ei ollut paikkojen availulaukkoja. Tähtäsin takaisin kentälle luokan alkuun. Sen verran olin kuitenkin kuutamolla etten päässyt verkkapäätyyn ennen ensimmäisen aloitusta. Kulku hevosen kanssa kentälle olikin risteyksen kulmasta. Yritin kahdesta muusta. Pyörittiin siis käynnissä kiemuroita ensimmäisen suorituksen ajan.

Toisen suorittaessa tehtiin päädyssä raviverkkaa ja kolmannen ajan laukkaverkkaa. Ei mikään kovin pitkä verkkailuaika mutta ehdittiin riittävästi. Yritin herätellä humman eteen. Aika ahdasta siihen puuhaan. Onneksi ei ollut tungosta vaan vain 2 ratsukkoa päädyssä. Kevyttä ravia ja taivuttelua. Hipsuraippailin oikealle ja Hemppa potki vastaan.

Radalla komensin taas eteen. Ensin katsottiin yleisön pääty. Vähän tuijotti tuomarin autoa. Uudella ohituksella selvittiin tuijottamatta. Sitten reilua kevyttä ravia ympäriinsä. Sekä lennokasta laukkaa. Muoto katosi siinä vaiheessa mutta se oli sivuseikka. Tärkeintä oli saada ajatusta eteen.

Itse suoritus meni ihan asiallisesti. Vasemman pohkeen ympäri ei oikein taipunut mutta eteni. Aktiivisuus ok. Ainoa rikko oli ensimmäinen laukkalävistäjä, joka putosi ihan liian aikaisin raville. Yritin nostaa uutta laukkaa ja tuli vain askel jotain. Jostain syystä yksi valmistautuvista ratsukoista oli kulkemassa samaan aikaan ohi. Vähän häiritsi ainakin itseäni. Pysähdykset tehtiin ihan ok. Lopputervehdyksen tosin astui lopuksi vähän vinoon. Laukat nousivat missä pitikin mutta aikamoista pohkeilla kumauttelua oli. Siihen nähden meni ihan ok ettei Hemppa ollut pohkeen edessä ja roikkui vasemmassa ohjassa.


Screenshot seiskan pysähdyksestä.

Parhaat numerot olivat seiskoja radan poikki käynnistä ja pysähtymisestä ja ensimmäisestä laukannostosta. Huonoin laukkalävistäjän nelonen. Käyntisiirtymä tuli ravin kautta, siitä 5,5. Muuten loput olivat kutosta ja kuutta ja puolta.

"Ravissa liikkuu riittävän aktiivisesti mutta laukassa jää kovin maahan sidotuksi -> raami pitkäksi! Hyviä pysähdyksiä!"

Tällä menolla saatiin 61,800 %. Ihan mukavasti. Kaksi palkittiin ja oltiin kolmansia. Sekä kakkoseen että neloseen oli roimasti matkaa. Eli ilman rikkoa ei olisi siltikään ollut pelkoa sijoituksesta. Olin ihan tyytyväinen.

Hannakaisa kuvasi ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora