perjantai 31. toukokuuta 2019

Kaatuneita puita ja katkennut kenkä - myrskymaasto

Perjantaina ehdin työpäivän jälkeen tallille. Koska tunteja ei ollut ja edellisestä maastostamme oli ikuisuus niin lähdettiin maastoon. Seuraakin onneksi löytyi. Kelin ei pitänyt olla kovin märkä mutta tarjolla olikin +6°C, vesisadetta ja rivakkaa tuulta. Hemppa löytyi kuitenkin pihatosta ulkosalta.

Lähtiessä humma venkoili tuulta vasten ja kulki pää kenossa. Kysellen että et kai ole tosissasi. Pohdittiin toisen kuskin kanssa että uskaltaako metsään mennä vai kuollaanko kaatuvien puiden alle. Onneksi tuuli vähän laantui.

Mentiin kuntoradan lenkki. Mennessä sivupisto oikealle ja palatessa vesireitin kautta. Vaihtelevaa vesisadetta ja oliko 3 kaatunutta puuta. Ensimmäinen oli oikein iso tien vieressä. Sen alle jääminen olisi ollut paha juttu.

Ensimmäinen laukkapätkä otettiin Hangaksentien viimeisellä suoralla kohti ylämäkeä. Aika rauhallista alkuun. Hilima meni etuviistossa kunnes Hemppa lopulta vertyi liikkeelle. Oliko 32 km/h tässä. Sivupolulla muutama laukkapätkä lisää mutta yhä suht rauhassa.

Radan yli mentiin jännittymättä vaikkei oltu ihan Hiliman hännässä. Kuntoradalla Hilima meni taas edeltä mutta nostettiin laukka ensin. Hetki oltiin perällä ja sitten karautettiin ohi. Hyvin säätyi vauhti. Loppuradasta oli seuraava kaatunut puu kuntoradan poikki. Hemppa the kenttähevonen kauhistui, hidasti ja pudotti raville. Ravissa sitten astui sen yli. Onneton pieni karahka. Suokki sentään ylitti laukassa.

Toinen radan ylitys meni yhtä näppärästi. Kolmas kaatunut puu tukki reitin mutta sen pääsi kiertämään. Sivupolulle otettiin laukka ja ensimmäistä kertaa laukkasin tämän pätkän. Ylä- ja alamäkeä. Välillä vähän pehmeämpääkin. Ei menty erityisen lujaa ja vähän jännitin tuleeko jotain bonusloikkia. Ei tullut. Välillä meinasi vaan olla vähän kapeaa ja kuusenoksat tulivat kuskin eteen. Risteys ravissa (vai käynnissä) ja alapolun loppu vielä laukassa. Sitten suuntimat uusiksi ja loikattiin vielä minimaastikset. Hyvin rauhassa ja tasaisesti.

Vesipolulla ei käynnissä meinattu pysyä kaverin perässä. Isoista lätäköistä Hemppa taisi hörppiä samalla. Kerran maisteli vähän mätäsruohojakin mutta kerroin ettei se ole sallittua. Välillä satoi reippaammin ja ns. sadevaatteet päästivät veden läpi. Ei silti ollut kylmä.

Autotiellä otettiin vielä ravia kotia kohti. Oikein fiksusti. Loppupätkä käynnissä. Ei säikkyjä, loikkia tai päälle kaatuneita puita. Hengissä!

Tallissa kavioita putsatessani huomasin että toisesta etukengästä oli matkan varrelle kadonnut puolet! En muista tällaista tulleen ennen vastaan. Sain jäljelle jääneen puolikkaan matkamuistoksi tältä reissulta. Ei haitannut keli, kannatti lähteä! 1 tunti 8 minuuttia. 11,78 km keskinopeudella 10,4 km/h. Huiput 41,7 km/h.

Puolet jäi jäljelle ja sekin otettiin irti.


Ongelmia:
vesisade ja tuuli
kuntoradalle kaatunut puu tuijotutti
puolikas kenkä katosi

Parannusta:
radan ylitykset rennosti
ei pukkeja
ei tullut kylmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora